217 LEILIGHETER: Ved Lagunen i Bergen skal Profier og Rema bygge leiligheter. Nå har Lab Entreprenør sikret seg entreprisen. (Foto: Grieg Arkitekter / Profier)

AF Gruppen bygger for Profier og Rema

AF Gruppen-eide LAB Entreprenør skal bygge 217 leiligheter for Profier og Rema i et prosjekt ved Lagunen, sør i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Entreprisen har en verdi på 464 millioner kroner, ekskl. mva. Byggingen forventes å starte i første kvartal 2018 og byggetid vil være 32 måneder.

Prosjektet Lagunetoppen består av i alt 217 leiligheter, samt cirka 7000 kvadratmeter parkeringsanlegg og cirka 1700 kvadratmeter butikkareal. Prosjektet ligger sentralt, like ved Lagunen kjøpesenter og bybanen. Området er i en voldsom utvikling, da Lagunen holder på med en større utvidelse. Til sammen skal kjøpesenteret bare i første byggetrinn vokse med i overkant av 50.000 kvadratmeter. Totalt består prosjektet av en rekke byggetrinn, hvor det også skal bygges en rekke boliger og kontorer. Når Lagune-området er ferdig utviklet vil det ha blitt en ny bydel, ikke bare et kjøpesenterområde som det er i dag.

– Satsing på arealeffektivitet i boligutviklingen, optimal tomteutnyttelse og gode kommersielle løsninger for handelsdelen har gitt oss nok en viktig entreprisekontrakt sentralt i Bergen. Vi lykkes best når vi kan samarbeide med våre kunder være grundige i forberedelsene i felleskap, sier adm. direktør Trygve Mo i LAB Entreprenør i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS