Cityprisen Rogaland deles ut for tredje år på rad nå i november.

Nominert til Cityprisen Stavanger

Hermetikklaboratoriet, Innovation Dock og Business Center Stavanger/Scandic City kjemper om Cityprisen Stavanger 2017.

Publisert

Neste uke arrangeres Citykonferansen Stavanger og da er det for tredje gang tid for utdelingen av Cityprisen Rogaland. En fagjury bestående av næringspolitisk rådgiver Carl Henrik Borchsenius i Norsk Eiendom, CEO og partner Per Fretheim i MAD Arkitekter og leder for næringseiendom i SR bank Jan Inge Røyland har vurdert prosjektene i Rogaland og funnet tre verdige kandidater i Hermetikklaboratoriet, Innovation Dock og Business Center Stavanger/Scandic City.

Om Hermetikklaboratoriet skriver juryen at arkitekt Brandsberg Dahl arkitekter og utbygger Base Property har klart å transformere et falleferdig bygg til en levende og etterlengtet møteplass, spisested og arbeidsplasser på Vestre Platå. «Prosjektet er et forbilledligeksempel på hvordan man kan beholde byggets historie uten å gå på akkord med byggets funksjonalitet og høye krav til kontorbygg. Prosjektet har allerede bevist at det har skapt nytt liv til dette området av byen», skriver juryen om prosjektet.

Juryen omtaler Innovation Dock som et prosjekt som tydelig skiller seg ut som en fremtidsrettet arbeidsplass. «De to grunderene bak ideen har kjøpt, utviklet og selv bidratt til å bygge et unikt Co-Working-konsept i østre bydel i Stavanger. Med nøye seleksjon av ulike virksomheter har de klart å sette sammen nyetablerte bedrifter med tverrfaglig kunnskap som sammen har klart å løfte hverandre og skape liv på kaien på Siriskjær. Fremtidens arbeidsplasser er i ferd med å forandre seg, og gjengen fra Innovation Dock er av de få som ser ut å truffet inner-tier på fremtidens arbeidsmarkedet», skriver juryen om Innovation Dock, som selv har tegnet og utviklet bygget.

«Scandic City og Stavanger Business Center er et viktig prosjekt for å knytte sammen Stavanger sentrum og Østre bydel. Prosjektet stod ferdig i 2014 og inneholder en etterlengtet og god miks av kontorarbeidsplasser, hotell og bevertning i et område i utvikling. Prosjektet har transformert eiendommen fra en parkeringsplass med enkle bygg, til bebyggelse og bruk som løfter området. Prosjektet inngår naturlig i kaifronten som går gjennom hele Stavanger sentrum», skriver juryen om Øgreid Eiendoms prosjekt Scandic City og Stavanger Business Center. Link Arkitektur og Kosberg Arkitekter har vært arkitektene for prosjektet.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og det ska være miljø- og klimaeffektivt.

Powered by Labrador CMS