Ivar Tollefsen har tro på boligmarkedet i Danmark.

Kjøper for 870 mill.

Ivar Tollefesens Heimstaden har kjøpt en boligprosjekt i Danmark for 870 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er i Østerbro i København at Heimstaden har gjort sitt seneste eiendomskjøp. Selskapet, som eies av Ivar Tollefsen, betaler 680 millioner danske kroner (870 millioner norske kroner) for boligprosjektet Scherfigs Have i Scherfigsvei i Østerbo i København. Det totale arealet blir på 12 800 kvadratmeter, og det bli oppført 114 leiligheter, samt 117 underjordiske parkeringsplasser.

– I kvartalene rundt omkring Scherfigs Have er det en blanding av gammel og ny bebyggelse, hvor nærheten til havet i kombinasjon med gjennomgående høy kvalitet skaper en unik eiendom. Vi er glade for å kunne fortette vår ekspansjon i den danske hovedstaden, med ytterligere et fint prosjekt å tilby flere familier i København, sier Magnus Nordholm i Heimstaden.

Heimstaden har satset tung på boligprosjekter i Danmark den seneste tiden. Selskapet har kjøpt en eiendomsportefølje i Danmark verdt nesten 12 milliarder kroner i løpet av kort tid.

«Prisene har siden hentet seg langsomt inn igjen, og det er først nå vi ser en kraftfull opphenting i Danmark, først og fremst i København-regionen. Ved en sammenligning mellom sentrale Stockholm og sentrale København, ser vi i dag en kraftig prisforskjell, hvor Stockholm har et nivå på boligrettsmarkedet som er 60 prosent høyere priset enn eierleiligheter i København. Det finnes ingen fundamentale forhold som rettferdiggjør denne forskjellen mellom to hovedsteder i Norden», forklarte Heimstaden som årsak til de store kjøpene i Danmark i sin siste kvartalsrapport.

Powered by Labrador CMS