Rådhusgata 9 har korte leiekontrakter og en utleiegrad på bare 58 prosent.

Selger utviklingseiendom i Kvadraturen

Rådhusgata 9 i Kvadraturen er til salgs. Eiendommen har potensial som både boliggård eller et totalrehabilitert kontorbygg.

Publisert

Det er næringsmegleren Heilo Eiendom som har fått salgsoppdraget for det nye selskapet Rådhusgata 9 AS, som eier eiendommen. Rådhusgata 9 har et samlet areal på 4755 kvadratmeter (BTA), og er på seks plan pluss loft og kjeller.

Eiendommen har årlige leieinntekter på 3,3 millioner kroner. Utleiegraden er imidlertid på lave 58 prosent, samtidig som gjennomsnittlig gjenværende leietid er 1,6 år. Det gir muligheter for en kjøper som vil gjøre noe med eiendommen. I salgsprospektet kan eiendommen være aktuell for en konvertering til bolig eller en rehabilitering av kontorarealet. En eventuell kjøper må trolig samarbeide med Byantikvaren, da eiendommen er listeført på Byantikvarens gule liste med fargen oransje.

Rådhusgata 9 har en rekke mindre leietakere som leier et areal fra 50 til opp mot 250 kvadratmeter. Leieprisene varierer fra mellom 1000 og 1450 kroner per kvadratmeter.

Bygg og Eiendomsrevisjon AS (BER) har gjennomført en teknisk gjennomgang av eiendommen og kommet frem til ekstraordinære vedlikeholdsbehov på 1,6 millioner kroner og 5,9 millioner kroner de påfølgende ett til fem årene.

Like bortenfor eiendommen, i Rådhusgata 5, utvikler Fram Eiendom nybygget Transperia på 8000 kvadratmeter kontorareal og noe handel. Ifølge prospektet til Rådhusgata 9 vil dette prosjektet trolig bringe ytterligere liv til eiendommens nærområde.

Powered by Labrador CMS