MANGE GJESTER: Rundt 250 gjester, blant dem medieeliten i Norge, var i går samlet under åpningen av Media City Bergen. (Foto: Torgeir Hågøy)

– Media City kunne bare skjedd i Bergen

Kulturminister, Linda Hofstad Helleland, var svært begeistret for det hun så da hun i går var med på den offisielle åpningen av Media City Bergen. 

Publisert Sist oppdatert

– Media City er fantastisk og det er et fantastisk initiativ. Jeg er overbevist om at dette bare kunne ha skjedd i denne byen, sa Kulturminister, Linda Hofstad Helleland, under den offisielle åpningen av mediebygget. Ser opp til bergenserneBygget har allerede vært i bruk i flere måneder og selv om ikke bygget er fylt opp ennå, så er en rekke av leietakerne på plass. Mediebedriftene BA, BT, TV2, NRK samt Universitetet i Bergen og teknologiselskapet Vizrt var initiativtakerne til det nye mediebygget. Alle er nå på plass, samt en rekke andre selskaper. – Selv om jeg ikke helt liker å innrømme det, det er ingen trøndere om gjør det, så ser vi litt opp til Bergen, bort sett fra når det gjelder fotball. Dere er mer fremme i skoene og dere får ting til å skje. Det er ikke hvem som helst som kunne fått dette til, sier Helleland. En medierevolusjonHun mener at bransjen ved å ta initiativ til og flytte inn i mediebyen går fra det å ivareta sin egen rolle og posisjon til å bidra til en lysere fremtid. – Dette er en medierevolusjon, og det skal litt for at en konservativ dame som meg bruker slike store ord. Dette er ikke bare en nyskaping i Norge, men i hele Norden. Jeg er overbevist om at vi herfra vil oppleve det råeste av medieinnovasjon fremover. Derfor er det viktig at vi ønsker alle initiativ som styrker norsk mediebransje velkommen, sier Helleland. Helt nødvendigFlere hundre gjester var invitert til åpningen, blant annet næringsminister Monica Mæland til stede. Også lederne for mediebedriftene var til stede. Både Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, og kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen, var enige om bygget symboliserte fremtiden for mediebransjen. – Jeg er helt sikker på at Media City kommer til å lykkes. Mediebransjen er ikke seg selv nok. Vi må samarbeide både med utdanningsinstitusjoner og teknologiselskaper. Derfor er ikke dette et spørsmål om det er bra, det er helt nødvendig, sa Gjermund Eriksen. Media City Bergen blir med sine 45.000 kvadratmeter det største og høyeste næringsbygget i Bergen sentrum. Bygget eies av Entra og Oslo Pensjonskasse. Medieklyngen i Bergen er inspirert av MedieCity UK i havneområdet i Manchester i Storbritannia. 

Powered by Labrador CMS