Baard Schumann i Selvaag Bolig forteller at de har solgt færre boliger i årets tredje kvartal enn i samme kvartal i fjor.

Har solgt 86 prosent av neste års produksjon

Lavere temperatur i boligmarkedet tar ned salget for Selvaag Bolig, men 99 prosent av boligene som bygges i år er solgt og tilsvarende er 86 av de som bygges neste år solgt.

Publisert Sist oppdatert

– Markedet er betydelig roligere enn i tidligere perioder, men salget vårt har likevel vært godt, sier administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann i en kommentar.

I selskapets siste kvartalsrapport forteller han at de har gode boliger på de rette stedene, og derfor har stor tro på god utvikling videre.– Vi har derfor blant annet inngått avtale om kjøp av tomter tilknyttet Bjerke Travbane i Oslo. Dette er en av de beste gjenværende utviklingstomtene i Oslo og kan gi mer enn 1 500 boliger, sier Schumann.Selskapet har hittil i år har Selvaag Bolig solgt 632 boliger for 2.867 millioner kroner. Dette er ned med en drøy milliard fra i fjor, da salget var på 3.963 millioner. Disse tallene inkluderer også prosjekter som Selvaag Bolig kjører sammen med andre. De har nå 582 boliger som er igangsatt, mot 706 på samme tid i fjor. 382 er overlevert til kjøper, mot 615 i fjor.

– Vi leverer gode resultater og kommer til å fortsette med det fremover. Det var som ventet få overleveringer i tredje kvartal isolert, men vi skal ferdigstille 336 boliger neste kvartal. I 2018 ferdigstiller vi 850 boliger og 86 prosent av disse er allerede solgt. Vi kan derfor allerede nå si at vi kommer til å levere et godt 2018, sier Schumann.

Selvaag Bolig har totalt 1582 boliger under bygging med en salgsverdi på 7047 millioner kroner. 78 prosent av disse er allerede solgt.

Powered by Labrador CMS