Hemfosa kjøpte blant annet Myrdalsvegen 22 i Bergen i tredje kvartal.

Har eiendom for 5 milliarder

Etter å ha kjøpt eiendom for over en halv milliard kroner i tredje kvartal, har Hemfosa nå en eiendomsportefølje i Norge på rundt 5 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske børsnoterte eiendomsselskapet Hemfosa har satset tungt i det norske markedet de seneste årene. Ifølge rapporten for tredje kvartal, som ble offentliggjort i går, kjøpte selskapet norsk næringseiendom for 595 millioner kroner i kvartalet. Eiendommene ble kjøpt i fire forskjellige kommuner (se linker under) og har et samlet utleiebart areal på 39 000 kvadratmeter.

Les også: Hemfosa kjøper i Eidsvoll for 160 mill.

Les også: Hemfosa kjøper for 118 mill. i Tønsberg

Les også: Hemfosa kjøper for 144,5 mill. i Bergen

Les også: Hemfosa kjøper for rett under 150 mill. i Sarpsborg

Dermed har Hemfosa nå norsk næringseiendom med offentlige leietakere verdt rundt 5 milliarder svenske kroner. «Det finnes definitivt mer å gjøre her», skriver selskapet i kvartalsrapporten og antyder nye kjøp i det norske markedet.

Hemfosa foretar også en stor investering i det nye LHL-sykehuset på Jessheim/Gardermoen i Ullensaker. Investeringen i LHL-bygget er anslått til 1,36 milliarder kroner, mens investeringen i helsehuset på Gardermoen vil bli på 227 millioner kroner. Begge byggene er planlagt å stå ferdig i første kvartal 2018.

Hemfosa hadde i tredje kvartal leieinntekter fra det norske markedet på 78 millioner kroner.

I kvartalsrapporten skriver Hemfosa at selskapet vurderer å splitte opp i to selskaper. Ett som har fokus på såkalte samfunnseiendommer med offentlige leietakere og et mer transaksjonsorientert og opportunistisk selskap.

Powered by Labrador CMS