Østfold Næringspark er til salgs. Foto: Google.

Selger Østfold Næringspark

Höegh Eiendom er i markedet for å selge Østfold Næringspark.

Publisert Sist oppdatert

Næringsparken, som ligger i Askim, er på 34 000 kvadratmeter og har årlige leieinntekter på 14,1 millioner kroner. Pål Persen i Persen Real Estate (tidligere Persen Skei) har salgsoppdraget. Han mener markedsleien kan komme opp i 22,1 millioner kroner når næringsparken blir fullt utleid.

– Det er en jobbeeiendom, med stort potensial for verdiskapning. Det bør ikke være vanskelig å leie ut ledige lagerlokaler til 550 kroner per kvadratmeter i Askim. I ett av byggene har man for eksempel 6700 kvadratmeter svært kurante arealer ledig etter intern flytting av en stor leietaker, sier Persen til Estate Nyheter.

Blant leietakerne er tredjepartslogistikkselskapet RST Logistics, Østfold Fylkeskommune, Nordic Waterproofing, Sparta Treningssenter og Østfold Trykkeri.

Höegh Eiendom kjøpte seg inn i Østfold Næringspark i 2008 og økte til 100 prosent i 2010.

– Da var den kjent som Østfold Bedriftssenter lokalt, etter at Glava etablerte den i forbindelse med at flere hundre arbeidsplasser hadde forsvunnet i Askim på 80-tallet. I samarbeid med kommune og Fylkeskommune tok de inn bedrifter og gründere til gunstige leievilkår for å skape vekst i det lokale arbeidslivet. I 2010 var det en fullt utleid eiendom, men som trengte mye vedlikehold. Vi hadde Ski Næringspark fra før, hvor mye sto ledig og vi ville ha et større marked og flere eiendommer for å kunne forsvare ansettelsen av en lokal utleiesjef, sier direktør for forretningsområdet i Ski og Askim, Karl Erik Navestad.

Han forteller om en tøff jobb i starten med reforhandling av alle avtaler. Lokalene i næringsparken var blant annet leid ut uten at leietaker betalte felleskostnader. Samtidig måtte Höegh Eiendom jobbe med et betydelig vedlikehold av eiendommen.

– Vi fikk inn noen store og gode leieavtaler som ga mulighet for å investere. Vi har blant annet byttet ut en stor industrikantine med en god og hyggelig café. Nå er det en profesjonell businesspark hvor alt er på stell, sier Navestad.

Han forklarer ønsket om å selge Østfold Næringspark med at Höegh Eiendom nå ønsker å fokusere på Ski , hvor selskapet er midt inne i en storsatsing i nye bydel Ski Øst.

– Det skjer så mye i Ski, og vi satser så mye der, at vi må konsentrere virksomheten rundt dette, sier Navestad.

Powered by Labrador CMS