Alle søkemeglerne i Oslo, Buskerud og Vestfold ble invitert til en dag i Drammen med presentasjon av selskapene i prosjektet.

Samler de viktigste i bransjen

De største aktørene i Drammen går sammen mot et felles mål.

Publisert

Prosjektet Kontordestinasjon Drammen 2025 (KD25), startet opp i januar 2016, og har samlet de viktigste eiendomsutviklerne og meglerne i Drammen til et felles løft for byen og for utviklere og utleiere av kontorlokaler. De seks aktørene som har gått sammen er: Bane NOR Eiendom, Ticon Eiendom, Papirbredden Eiendom, Vestaksen Eiendom, Union Eiendomsutvikling, samt Holtefjell Gruppen. I tillegg er Malling & Co, Buskerud Næringsmegling, og Næringsforeningen i Drammensregionen med på prosjektet.

– Målet er å styrke Drammens posisjon i kontormarkedet ved å gjøre byens fortrinn som kontordestinasjon synligere og tydeligere slik at byen tiltrekker seg flere virksomheter, sier Cecilie Bjørgan Brunsell, prosjektleder i Næringsforeningen i Drammensregionen, som koordinerer aktivitetene.

Det forventes 50.000–75.000 kvadratmeter nye næringslokaler i Drammen de kommende 10–15 årene.

– Malling & Co Drammen var initiativtaker til KD25. Ideen kom opp for å gjøre utenbys aktører mer oppmerksomme på at Drammen er et bra sted for nyetablering eller å flytte sin virksomhet til. Det bor mange kompetente mennesker i regionen, kommunen er næringsvennlig, byen har egne bymessige kvaliteter, har nærhet til Oslo og gode kollektivforbindelser. Et sterkt vekstområde med mange muligheter, uttaler Petter Warloff Berger, daglig leder i Malling & Co Drammen AS.

Mot et felles mål

Kristoffer Brække, daglig leder i Brække Eiendom, understreker at de ikke har fått direkte utbytte av samarbeidet så langt, men han tror at de på sikt vil få god effekt.

– Vi har ikke fått noe direkte utbytte, det er ikke slik at leietakerne står og banker på døren enda. Derimot har vi fått god effekt av samarbeidet ved at vi nå vet hva totalmarkedet i Drammen kan tilby, og vi kan tiltrekke oss de leietakerne de ulike utleierne har behov for. Nå kan vi spille på hverandre, istedenfor å sitte på egen tue. Hvis vi ikke har de lokalene leietakeren ønsker kan vi ringe konkurrenten, og neste gang er det kanskje motsatt, forklarer han.

Brække Eiendom har valgt å bli en del av KD25 for å bidra til å styrke Drammen i konkurransen mot Oslo og Asker, og de mener at aktørene samlet kan tilby et bedre produkt til leietaker.

– Vårt hovedmotiv for å delta på KD25 har vært å gjøre omverdenen kjent med Drammen som kontordestinasjon og å synliggjøre hvor kompakt og tilgjengelig Drammen sentrum er for blant annet kollektivreisende med tog og buss. En organisert fellesvisning med alle de store søkemeglerne har gitt god kunnskap om hva Drammen har å by på, sier Laila Hänninen, eiendomssjef i Union eiendomsutvikling, og legger til: – Et felles markedstiltak er positivt, samt fortsette å bygge relasjoner både i og utenfor Drammen.

Drammen by på kartet

Asgeir K. Svendsen, direktør for næringseiendom i Ticon Eiendom AS, forklarer at prosjektets grunnidé er å samle de viktigste eiendomsutviklerne i Drammen til et felles løft for Drammen som kontordestinasjon. Med et mål om å oppnå at Drammen blir en spennende og attraktiv kontordestinasjon som tiltrekker seg store og mellomstore virksomheter på Østlandet.

– Det er vanskelig å måle effekten, men vi kan se spor av at søkene etter lokaler fra søkemeglere, som svært ofte stopper med Asker som yttergrense ut fra Oslo, i noe større grad tar med seg Drammen, sier han.

– I april inviterte vi alle søkemeglerne i Oslo, Buskerud og Vestfold til en dag i Drammen med presentasjon av selskapene med i prosjektet, deres eiendomsprosjekter for utleie, besøk hos selskaper som har etablert seg her for suksesshistorier, og et møte i bystyresalen med ordfører for presentasjon av kommunen og satsningsområder fremover, forteller Svendsen.

Anne Siiri Øyasæter, prosjektdirektør i Bane NOR Eiendom opplever også stor nytte av samarbeidet.

– Vi ser stor nytte i å samarbeide med de andre store aktørene i Drammen. Sammen skal vi få flere leietakere til Drammen og bidra til å sette Drammen by på kartet, sier hun.

Powered by Labrador CMS