Hauketo Senter har utviklingsmuligheter.

Kjøper to eiendommer

Realkapital Investor har kjøpt logistikkeiendommen Industrigata 1 i Lier for 150 millioner kroner. Syndikeringsaktøren har også kjøpt Hauketo Senter i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Hauketo Senter er et nærsenter på 4300 kvadratmeter, med leietakere innenfor dagligvarehandel, service, trening og helse. Selger er et selskap som eies 50/50 av Union Eiendomskapital Prosjektfinans og Siga AS. Realkapital Investor opplyser ikke om kjøpesummen, men Hauketo Senter AS hadde nesten 10 millioner kroner i driftsinntekter i 2016. Eiendommen har et betydelig utviklingspotensial, da den ligger like ved Hauketo stasjon i et område som i kommuneplanen er definert som et kollektivknutepunkt med potensial for bymessig utvikling og høy arealutnyttelse.

– Vi skal videreutvikle eiendommen og se på muligheter for oppgradering av areal til glede for kunder samt eksisterende og nye leietakere. Vår langsiktige forretningside er å aktivt samarbeide med kommunen i planarbeidet for å lage et bydelsssenter som gir et betydelig bidrag til nærområdet, sier ansvarlig for prosjektet hos Realkapital Investor, Anders Mørland.

Realkapital har også kjøpt Industrigata 1 i Lier, en logistikkeiendom på 12 000 kvadratmeter som er utleid til Asko Drammen AS og en tomt på 20 000 kvadratmeter. «Eiendommen har en solid kontantstrøm og robust restverdi og ligger sentralt til for utvikling av Lierstranda og utvidelsen av Drammen», opplyser Realkapital Investor. Kjøpesummen var 150 millioner kroner. Selger er NRP.

– Vi har hatt eiendommen i et syndikat siden 2006, sier Anne Elisabeth Næstvold i NRP til Estate Nyheter.

Det er Advokatfirmaet Haavind som har vært juridisk rådgiver for Realkapital Investor i begge transaksjonene.

Etter de to kjøpene har nå Realkapital Investor 16 eiendommer under forvaltning.

Powered by Labrador CMS