Petter Stordalen tror på Bodø. Da signerer Quality Hotel-direktør avtale med utbygger Morten Jakhelln. I midten, tomten som skal huse det nye hotellet.

Stordalen med på hotellsatsing i Bodø til 350 mill.

Utviklerne av milliardprosjektet Ramsalt skal bygge hotell til 350 millioner kroner i Bodø. Quality-kjeden blir leietaker i det nye hotellet.

Publisert Sist oppdatert

Hundholmen Byutvikling har store planer for det såkalte Ramsalt-prosjektet i Sjægata i Bodø. Sammen med Bodø Boligbyggelag skal selskapet bygge et tresifret antall leiligheter, næringslokaler, gjestehavn, utendørs badeanlegg, stupetårn og badstue. På Citykonferansen Nord presenterte Morten Jakhelln i Hundholmen Utvikling planene om et hotell i tilknytning til Ramsalt. Hotellet, som skal eies av Hundholmen Byutvikling, vil bli et kurs- og konferansehotell med 240 rom. Petter Stordalens selskap Nordic Choice Hotels skal inn i hotellet med sitt Quality-konsept.

– Jeg synes jeg leser overalt at Bodø blir kåret til beste by å bo i. Hver gang jeg er der så skjønner jeg hvorfor. Reiselivet i nord er utrolig viktig for Norge og blir bare viktigere og viktigere for hvert år, sier Stordalen og legger til at han investerer fordi han har stor tro på byen.

Morten Jakhelln i Hundholmen Utvikling er strålende fornøyd med å ha fått inn Stordalens hotellkonsept til det nye hotellet.

– Vi har vært opptatt av at Ramsalt skal bli et opplevelsesbasert sted. Vi skal ha restauranter, barer, møteplasser og fokus på turisme. Da blir det viktig med et hotell. Dette er en del av Bodø som har vært et rolig område som vi nå skal løfte, sier Jakhelln til Estate Nyheter.

Hotellinvesteringen blir på 350 millioner kroner, noe som sender de samlede investeringene i tilknytning til Ramsalt opp i 1 milliard kroner-

– Vi har stort sett det meste av finansieringen på plass. Vi har også noen investorer som vil være med, så det er ikke noe problem for oss med kapitalen. Nå kan vi fokusere på innholdet i Ramsalt, svarer Jakhelln på spørsmål om finansieringen er i orden, sier Jakhelln.

Powered by Labrador CMS