De nominerte prosjektene til Cityprisen NORD 2017 er fra Sandnessjøen, Tromsø og Hammerfest.

Kjemper om Cityprisen Nord

ENI-bygget i Hammerfest, The Edge i Tromsø og Hotell Syv Søstre/Kulturbadet i Sandnessjøen er nominert til Cityprisen Nord.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag denne uken arrangeres Citykonferansen Nord-Norge for tredje gang, og da skal den lokale Cityprisen Nord deles ut for andre gang. Den prestisjetunge Cityprisen ble etablert allerede i 1998, og er blitt noe eiendoms- og byutviklere over hele landet higer etter. Blant Cityprisen-vinnere de seneste årene, er prosjekter som Vulkan, Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo og Rockheim i Trondheim. I fjor var det WI-TO-gården som stakk av med seieren.

I fjor var kandidatene til Cityprisen Nord 2016 enten fra Bodø eller Tromsø. I år melder andre byer seg på i kampen om prisen. ENI-bygget i Hammerfest, Hotell Syv Søstre/Kulturbadet i Sandnessjøen og The Edge i Tromsø er de nominerte til Cityprisen Nord 2017.10.16

Juryen for Cityprisen 2017 består av adm. direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom, styreleder og partner Martin Tjærandsen i Nord-Megler AS og arkitekt i AT Plan og arkitektur Kjeld Nash.

Juryen omtaler ENI-bygget i Hammerfest som et konkret resultat av petroleumssatsingen i nord. «Oljeselskapets valg om å plassere et spesialdesignet og teknisk avansert kontorbygg for ENI`s virksomhet i hjertet av Hammerfest har gitt havnefronten et spennende bygg og et kvalitativt løft som inspirerer og bidrar til videre sentrumsutvikling», skriver juryen om det nominerte bygget som eies av Asset Buyout Partners og har vært utviklet av Profier og Asset Buyout Partners. «Prosjektets betydelige bidrag til utviklingen av Hammerfest gjør at prosjektet kvalifiserer seg til å bli nominert til  Cityprisen NORD 2017», skriver juryen om ENI-bygget.

Om The Edge-hotellet i Tromsø skriver juryen at det hadde ambisjoner om å bli landsdelens beste hotell og byens største og viktigste kulturarena. «Etter kort tid har de bevist at de på enkelte områder har overtruffet sine egne ambisjoner. Den lokale eieren har på forbilledlig vis søkt partnerskap med nasjonale ressurser for både å høyne ambisjonsnivået og for å sikre resultatoppnåelse. Bygget har en meget fremtredende beliggenhet og et spektakulært eksteriør. Det mest heldige grepet er antagelig den sentrale rollen resepsjonen med tilhørende attributter har fått i bygget. Når eiere og leietagere også kan vise til sunn økonomi, finner juryen The Edge verdig til å bli nominert til Cityprisen NORD 2017», skriver juryen om bygget som er utviklet av Pellerin og Aspelin Ramm.

Scandic Syv søstre/Kulturbadet i Sandnessjøen er ifølge juryen et «imponerende samarbeidsprosjekt mellom private aktører og offentlig sektor i Alstahaug kommune. Kulturbadet med sitt badeanlegg og kulturfunksjoner er sydd sammen med hotellet Scandic Syv Søstre og begge disse delene står i et interessant avhengighetsforhold til hverandre. Prosjektet er et stort og viktig løft for Sandnessjøen og er et forbilledlig eksempel på hvordan visjonære mennesker, offensiv satsning og samarbeid kan transformere et sted». Eier, utvikler og drifter av prosjektet er Hotell Syv Søstre AS og Alstadhaug kommune. «Kulturbadet/ Scandic Syv Søstre er et prosjekt som adresserer mange interessante temaer og som årets jury finner verdig til å bli nominert til Cityprisen NORD 2017», slår juryen fast om prosjektet.

Hotell Syv Søstre/Kulturbadet i Sandnessjøen. Foto: johennetysnes.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Edge i Tromsø.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENI Norges driftskontor i Hammerfest. Foto: Vegar Herstrøm.

 

Powered by Labrador CMS