De finske posteiendommene, som NRP kjøpte i 2015, er blitt solgt.

NRP med storsalg

NRP Fund VI har solgt en portefølje med fem eiendommer i Finland.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2015 at NRP Fund VI kjøpte eiendomsporteføljen på til sammen 135 000 kvadaratmeter (fire ferdige eiendommer pluss en utviklingseiendom). Total pris for eiendommene var ca. 120 millioner euro, noe som på kjøpstidspunktet tilsvarte rundt 1 milliard norske kroner. Eiendommene i porteføljen var postsenteret i Tampere, postsenteret i Kuopio, postsenteret i Oulu, lageret i Tuusula og fraktterminalen i Pirkkala som sto ferdig i 2016.

Nå selger NRP eiendommene til den Munchen-baserte fondsforvalteren GLL på vegne av sør-koreanske investorer. Eiendommene er leid ut på en langsiktig leiekontrakt til statlige Posti Group (det finske postvesenet).

– Det har vært en lang prosess å forhandle frem og gjennomføre denne porteføljetransaksjonen. Men vi er veldig fornøyd med utfallet, sier sjef for transaksjoner i NRP Knut Ekjord i en kommentar.

– Etter å ha økt porteføljen fra fire til fem eiendommer, opplevde vi en sterk kjøpsinteresse i det finske markedet. På grunn av en høy avkastning på investeingen, samt vår mulighet til å finne nye dealer, bestemte vi oss for å selge, sier fondsforvalter i NRP Eirik Forthun.

Powered by Labrador CMS