Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

John Fredriksen er ikke lenger på listen over de 50 største aksjonærene i Entra.

Fredriksen ute av Entra

John Fredriksen har råsolgt aksjer i Entra gjennom 2017 og er nå ute av listen over de 50 største aksjonærene.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 10. oktober 2017 4:00 (Oppdatert 11. oktober 2017 6:45)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter å ha hatt en eierandel på rundt 10 prosent i Entra (18,4 millioner aksjer) ved børsnoteringen høsten 2014, har John Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading solgt jevnt og trutt gjennom 2015 og 2016. Men det er fra våren 2017 at Fredriksen for alvor har solgt unna aksjer i den børsnoterte konkurrenten til Norwegian Property. I april skrev Estate Nyheter om at Geveran de seneste ukene hadde solgt 1,77 millioner aksjer i Entra. Etter salgene satt selskapet igjen med 13,1 millioner aksjer som var verdt 1,24 milliarder kroner.

I juni gikk Fredriksens investeringsselskap under 5 prosent og hadde 8,8 millioner aksjer. Bare en drøy måned senere var posten skrumpet inn til 3,9 millioner aksjer. Salgene har fortsatt gjennom høsten.

Den 21. august satt Geveran Trading med 1,33 millioner aksjer, og var dermed selskapets 16. største aksjonær. Men en uke senere hadde Fredriksens selskap solgt 240 000 aksjer. Den neste uken ble det solgt ytterligere 420 000 aksjer, og Fredriksen satt nå på 676 882 aksjer. Det var en post som ble beholdt i flere uker. Men på en aksjonærutskrift som er datert den 9. oktober kommer det frem at John Fredriksen nå er helt ute av Topp 50-listen. Det betyr at Geveran Trading nå har under 485 000 aksjer i Entra (som tilsvarer beholdningen til den 50. største aksjonæren). Mye tyder derfor på at John Fredriksen nå enten er helt ute av selskapet eller er ute i løpet av kort tid.

  • Bryn2

    Hvorfor i all verden fikk Fredriksen, som ikke engang er nordmann, tildelt aksjer i emisjonen for ober en milliard, mens vi norske småinvestorer ble avspist med en tildeling i emisjonen på bare 70% eller så? Hva er det den norske stat driver med? Det var jo de som solgte aksjer i selskapet. De kunne i det minste ha solgt aksjer til nordmenn som ville ha aksjer FØR de solgte til en skatte flyktning som snyter der han kan.

Siste nyheter Estate Norge

Kjøper to eiendommer

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Norion henter fra DNB Næringsmegling

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Colliers styrker laget

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Dagens trippel fra Npro – tjente over 600 mill. i tredje kvartal

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Eks-byutviklingsbyråd lanserer kjempeprosjekt på hjemmebane

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Billigbutikker løfter leieprisene på Karl Johan (+)

Pluss / fredag 20. oktober 2017

Siste nytt fra Naringseiendom.no

God aktivitet på Bryn-Helsfyr

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Over 500 nye boliger, to nye skoler, ny kultur- og idrettspark, nye servicetilbud og en rekke spennende kontorbygg er under oppføring. Og det tegnes store, nye leieavtaler.

Sveriges første utekontor

Nyheter / torsdag 19. oktober 2017

Castellum har testet et helt nytt konsept i Växjö; Et utendørskontor spesielt designet for både konsentrasjonsarbeid og møter i fri natur.

Justering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdet

Nyheter / onsdag 18. oktober 2017

Ved inngåelse av leieavtale i næringsforhold ønsker gjerne leietaker opsjon på forlengelse av leieforholdet ved utløpet av leieperioden. Stadig vekk oppstår det uenighet mellom utleier og leietaker om partenes rettigheter ved en eventuell forlengelse. Ved å innarbeide gjennomtenkte forlengelsesklausuler ved inngåelse av leieavtalen kan forutberegneligheten økes og ressurskrevende tvister i etterkant forhindres.

Tre nye coworking-tilbud

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Bryn-Helsfyr får snart tre nye cowworking space.

Morgendagens medarbeidere

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

– Hva ønsker de?

Millenials

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Slik kommuniserer du med den nye generasjonen.