Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Forslaget åpner opp elveforbindelsen.

Vil bygge nytt ved klubbscenen Blå

Sammen med eierne av kulturinstitusjonen Blå ønsker Spabo Eiendom å oppføre et bygg på 9 etasjer rett ved Studentsamskipnadens storprosjekt inntil Akerselva.

Tore Årdal

tirsdag 10. oktober 2017 4:00 (Oppdatert 9. oktober 2017 22:34)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I februar skrev Estate Nyheter at Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) utfordrer Byantikvaren med blokkbebyggelse som inkluderer et 13 etasjers tårnbygg i Brenneriveien 11.

Nå er dette forslaget lagt ut til offentlig ettersyn. Ny bebyggelse foreslås med et areal på 13.000 kvadratmeter i 6-13 etasjer. Mot gatetunet i Brenneriveien foreslås det etablert et allment tilgjengelig torg. Det legges også opp til en allmenn tilgjengelig turvei langs Akerselva.

På nabotomten Brenneriveien 9 er det i dag tre bygningsdeler. To teglbygg ligger med langsiden mot Akerselva, deriblant utestedet Blå, og et tverrgående bygg mot nord. Selskapet Allemanns AS, som eies 50/50 av Spabo Eiendom og Tinnitus AS (eieren av Blå), har nå bestilt et oppstartsmøte for nordbygget. Dette ønsker de å rive for å oppføre et kombinert kontor- og kulturbygg.

– Vi ønsker å benytte oss av den muligheten som er oppstått i forbindelse med reguleringssaken til SiO. Vi synes det er veldig bra at det legges opp til et allment tilgjengelig torg i Brenneriveien. Vårt forslag vil også åpne elveforbindelsen mellom Ingens gate og Grünerbrua som i dag er stengt, sier administrerende direktør Jan Spandow i Spabo.

Han er også daglig leder i Allemanns AS, som står bak forslaget i Brenneriveien 9.

Det foreslåtte bygget er på 9 etasjer og har et bruttoareal på 2.283 kvadratmeter. Forslaget får imidlertid ingen følger for Blå.

– Blå er en fantastisk kulturinstitusjon som skal bevares. Vi er en stor forkjemper for at hele området i Brenneriveien skal bevares. Men det nevnte bygget er altså så forfallent, at vi ønsker å se på alternativene, sier Spandow.

I bestillingen av oppstartsmøtet hos PBE karakteriserer Puls Arkitekter det kombinerte kontor- og kulturbygget som «en megler mellom studentboligene og klubbscenen Blå».

– De nye studentboligene er planlagt høye, og de vil måtte bygges med branngavl mot Blå. Tiltaket legger seg inntil denne, og fungerer dermed som en megler mellom studentboligene og eksisterende bebyggelse. Byggets materialitet relaterer seg til omkringliggende bebyggelse. Det er tenkt en kledning i patinert kobber som aksentuerer den historiske bebyggelsen i tegl, skriver Puls Arkitekter.

 

 

2 thoughts on “Vil bygge nytt ved klubbscenen Blå

 1. Enda en sak der fanden er gitt lillefingeren, med forutsigbare negative ringvirkninger: Forslag om høyhus med studentboliger ved Akersevla fører til flere prosjekter i samme destruktive ånd. Noe annet ville være urettferdig. Selvsagt er forslaget kontrasterende til den verneverdige nabobebyggelsen i både skala og stil. Utbyggerne presser på for byggehøyder som bryter med stedets karakter, mens arkitektene insisterer på en arkitektur som er i kontrast til historisk bebyggelse.

  Vi ser en ond allianse mellom økonomisk og ideologisk motivert hensynsløshet. Utøvere av kommersialisme og modernisme har felles interesser og går derfor hånd i hånd.

  Noen tror løsningen er å vise velvilje overfor utbyggerne og arkitketene, med håp om at en dialog vil føre til kompromisser som byen kan leve med.

  All erfaring tilsier at ettergivenhet overfor slike mennesker aldri vil utløse, takknemlighet, vilje til kompromiss eller andre positive ringvirkninger. Mye vil ha mer, og ethvert tegn på svakhet vil bare øke deres aggresivitet.

  Min erfaring er at ideologisk motiverte arkitekter og grådige eiendomsspekulanter ofte har en adferd med visse likhetstrekk til psykopater. Evne til empati overfor andre mennesker er i stor grad fraværende. Det eneste som kan stanse dem er å sette ned foten og være kompromssløs i motstanden.

  Audun Engh, audun.engh@gmail.com

  1. Helt enig med alt du skriver. Og dessverre har du helt rett. Og enda verre; kommunen lar seg presse og den eneste forklaringen jeg kan finn er bestikkelser og korrupsjon av plan og bygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Blir partnere i Selmer

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Kjøper handelseiendommer

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Byene våre er potensielle kraftverk

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Ringnes satser i Lofoten

Nyheter / fredag 8. desember 2017

– Vil bygge porten til Europa

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Eksplosiv vekst i obligasjonslån

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Mest leste nyheter Estate Norge
Slutter i EiendomssparSlutter i Eiendomsspar 5. desember 2017
Stordalen kjøper tre hotellerStordalen kjøper tre hoteller 7. desember 2017
Vil selge til private aktører på TøyenVil selge til private aktører på Tøyen 5. desember 2017

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Smaken av Mexico til Tjuvholmen

Nyheter / fredag 8. desember 2017

Freddy Fuego har signert leiekontrakt med Selvaag Eiendom og åpner restaurant på Tjuvholmen på nyåret.

Fra dings til intelligens

Nyheter / torsdag 7. desember 2017

– Fremtidens arbeidsprosesser vil kreve å se alle dingsene i en sammenheng og understøtte arbeidsprosessene og oppgavene som skal gjøres.

Brynseng stasjon skal fornyes

Nyheter / onsdag 6. desember 2017

I 2020 vil Sporveien starte anleggsarbeidet for oppgradering av Brynseng T-banestasjon og sporene mellom Etterstad og Hellerud.

KPMG til Forus

Nyheter / tirsdag 5. desember 2017

2020park har fått inn KPMG som leietaker i Forusparken 2. KPMG flytter fra Nordeas eiendom i Stavanger sentrum.

Nytt hovedkontor og lagerbygg

Nyheter / mandag 4. desember 2017

Nylig signerte Anthon B. Nilsen Eiendom AS leiekontrakt på nytt moderne hovedkontor og lagerbygg med Berggård Amundsen & Co. AS.

Flytter til Badehusgaten

Nyheter / fredag 1. desember 2017

Flere leietakere har flyttet til Norwegian Propertys kontorbygg i Badehusgata. Nå er kontorbygget, som nesten sto tomt etter at Aker Solutions flyttet ut, snart ferdig utleid.