Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Forslaget åpner opp elveforbindelsen.

Vil bygge nytt ved klubbscenen Blå

Sammen med eierne av kulturinstitusjonen Blå ønsker Spabo Eiendom å oppføre et bygg på 9 etasjer rett ved Studentsamskipnadens storprosjekt inntil Akerselva.

Tore Årdal

tirsdag 10. oktober 2017 4:00 (Oppdatert 9. oktober 2017 22:34)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I februar skrev Estate Nyheter at Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) utfordrer Byantikvaren med blokkbebyggelse som inkluderer et 13 etasjers tårnbygg i Brenneriveien 11.

Nå er dette forslaget lagt ut til offentlig ettersyn. Ny bebyggelse foreslås med et areal på 13.000 kvadratmeter i 6-13 etasjer. Mot gatetunet i Brenneriveien foreslås det etablert et allment tilgjengelig torg. Det legges også opp til en allmenn tilgjengelig turvei langs Akerselva.

På nabotomten Brenneriveien 9 er det i dag tre bygningsdeler. To teglbygg ligger med langsiden mot Akerselva, deriblant utestedet Blå, og et tverrgående bygg mot nord. Selskapet Allemanns AS, som eies 50/50 av Spabo Eiendom og Tinnitus AS (eieren av Blå), har nå bestilt et oppstartsmøte for nordbygget. Dette ønsker de å rive for å oppføre et kombinert kontor- og kulturbygg.

– Vi ønsker å benytte oss av den muligheten som er oppstått i forbindelse med reguleringssaken til SiO. Vi synes det er veldig bra at det legges opp til et allment tilgjengelig torg i Brenneriveien. Vårt forslag vil også åpne elveforbindelsen mellom Ingens gate og Grünerbrua som i dag er stengt, sier administrerende direktør Jan Spandow i Spabo.

Han er også daglig leder i Allemanns AS, som står bak forslaget i Brenneriveien 9.

Det foreslåtte bygget er på 9 etasjer og har et bruttoareal på 2.283 kvadratmeter. Forslaget får imidlertid ingen følger for Blå.

– Blå er en fantastisk kulturinstitusjon som skal bevares. Vi er en stor forkjemper for at hele området i Brenneriveien skal bevares. Men det nevnte bygget er altså så forfallent, at vi ønsker å se på alternativene, sier Spandow.

I bestillingen av oppstartsmøtet hos PBE karakteriserer Puls Arkitekter det kombinerte kontor- og kulturbygget som «en megler mellom studentboligene og klubbscenen Blå».

– De nye studentboligene er planlagt høye, og de vil måtte bygges med branngavl mot Blå. Tiltaket legger seg inntil denne, og fungerer dermed som en megler mellom studentboligene og eksisterende bebyggelse. Byggets materialitet relaterer seg til omkringliggende bebyggelse. Det er tenkt en kledning i patinert kobber som aksentuerer den historiske bebyggelsen i tegl, skriver Puls Arkitekter.

 

 

2 thoughts on “Vil bygge nytt ved klubbscenen Blå

 1. Enda en sak der fanden er gitt lillefingeren, med forutsigbare negative ringvirkninger: Forslag om høyhus med studentboliger ved Akersevla fører til flere prosjekter i samme destruktive ånd. Noe annet ville være urettferdig. Selvsagt er forslaget kontrasterende til den verneverdige nabobebyggelsen i både skala og stil. Utbyggerne presser på for byggehøyder som bryter med stedets karakter, mens arkitektene insisterer på en arkitektur som er i kontrast til historisk bebyggelse.

  Vi ser en ond allianse mellom økonomisk og ideologisk motivert hensynsløshet. Utøvere av kommersialisme og modernisme har felles interesser og går derfor hånd i hånd.

  Noen tror løsningen er å vise velvilje overfor utbyggerne og arkitketene, med håp om at en dialog vil føre til kompromisser som byen kan leve med.

  All erfaring tilsier at ettergivenhet overfor slike mennesker aldri vil utløse, takknemlighet, vilje til kompromiss eller andre positive ringvirkninger. Mye vil ha mer, og ethvert tegn på svakhet vil bare øke deres aggresivitet.

  Min erfaring er at ideologisk motiverte arkitekter og grådige eiendomsspekulanter ofte har en adferd med visse likhetstrekk til psykopater. Evne til empati overfor andre mennesker er i stor grad fraværende. Det eneste som kan stanse dem er å sette ned foten og være kompromssløs i motstanden.

  Audun Engh, audun.engh@gmail.com

  1. Helt enig med alt du skriver. Og dessverre har du helt rett. Og enda verre; kommunen lar seg presse og den eneste forklaringen jeg kan finn er bestikkelser og korrupsjon av plan og bygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Foreslår spektakulær bypark i Oslo sentrum

Nyheter / mandag 19. februar 2018

Vil bygge 22 småhus i kostbar eplehage (+)

Pluss / mandag 19. februar 2018

Profier inn i storprosjekt

Nyheter / fredag 16. februar 2018

Nordea kjøpte i sentrum (+)

Pluss / fredag 16. februar 2018

Ukens Tips: Styrets ansvar ved forskriftsmangler

Nyheter / mandag 19. februar 2018

Veidekke kjøper entreprenør

Nyheter / fredag 16. februar 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Fisketorget i trøbbel - må søke på nyttFisketorget i trøbbel – må søke på nytt 14. februar 2018
Plan og bygg kutter i storprosjektPlan og bygg kutter i storprosjekt 16. februar 2018
Vil bygge en kompakt nærhetsby på FornebuVil bygge en kompakt nærhetsby på Fornebu 13. februar 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Stockholmsmessen viser vei

Blogg / fredag 16. februar 2018

Stockholmsmessen viser vei

I forrige uke gikk den toneangivende Stockholm Furniture & Light Fair av stabelen. Messen viser møbelnyheter for kontormarkedet, og de trendene vi registrerte der, får vi ganske sikkert se mer av i tiden som kommer.

The post Stockholmsmessen viser vei appeared first on NE.no.

Nok et advokatfirma til Via-bygget

Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Fra før har Thommessen signert. Nå har nok et advokatfirma signert leieavtale i Via-bygget.

The post Nok et advokatfirma til Via-bygget appeared first on NE.no.

Er du en digital sinker?

Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Ifølge Visma er halve bedrifts-Norge digitale sinker.

The post Er du en digital sinker? appeared first on NE.no.

God fart i Oslos kontorleiemarked

Nyheter / tirsdag 13. februar 2018

Leiemarkedet ved inngangen til 2018 preges av en knallsterk avslutning på 2017 med rekordhøye snittpriser på signerte leiekontrakter. Vi forventer derfor fortsatt god aktivitet i 1. kvartal 2018.

The post God fart i Oslos kontorleiemarked appeared first on NE.no.

New Urbanism

Blogg / tirsdag 13. februar 2018

Er kjøpesentrene på vei ut, til fordel for urban handel?

The post New Urbanism appeared first on NE.no.

En profesjonell og samfunnsansvarlig aktør med gode verdier

Utleier har ordet / mandag 12. februar 2018

En profesjonell og samfunnsansvarlig aktør med gode verdier

– Vårt håp er at vi for fremtiden i større grad, i samarbeid med leietakere, kan øke gjenbruken av eksisterende materialer i lokalene.

The post En profesjonell og samfunnsansvarlig aktør med gode verdier appeared first on NE.no.