Kommunikasjon- og markedssjef i Pangea Property Partners, Kristina Picard, forteller om økt interesse blant investorene for logistikk og lager.

– Økende leiepriser vil være driveren fremover

Pangea Property Partners ferske markedsrapport viser at yielden har nådd bunnen i de fleste eiendomssegmentene, og de mener derfor at leieinntektene vil være driveren fremover.

Publisert Sist oppdatert

– Vi forventer at yielden holder seg på dagens nivåer det kommende året. Verdiveksten vil komme gjennom økte leiepriser, som i stor grad vil være driveren i markedet fremover, sier kommunikasjon- og markedssjef i Pangea Property Partners, Kristina Picard.

Pangea er ute med sin månedlige markedsrapport, hvor de ser både på det norske og det nordiske eiendomsmarkedet. De skriver her at det først og fremst er i kontormarkedet og i de store byene at man vi se verdiene øke fremover.

– I tillegg er det forventninger til økt interesse for logistikk og lager drevet blant annet av netthandel og tekonologi/automatisering, sier Picard.

Yielden har ifølge dem bunnet ut på 3,75 prosent for de beste kontorobjektene og de har ingen forventninger om at den skal ytterligere ned.

I rapporten forteller de også at det nordiske transaksjonsmarkedet ligger an til et rekordår med et volum på cirka 240 milliarder kroner. For neste år forventer de er noe lavere volum, men påpeker at det er ned fra veldig høye nivåer. Det norske transaksjonsvolumet forventes å bli det nest høyeste noensinne med et totalt volum på rundt 85 milliarder kroner i 2017.

– Prognosen for 2018 er også sterk, men noe lavere, totalt 75 milliarder i volum, sier Picard.

Utenlandske investorer har stått for 23 prosent av transaksjonsvolumet de siste 12 månedene, og interessen vil fortsette.

– Vi tror internasjonale investorer vil utgjøre en betydelig del av transaksjonsmarkedet også i 2018. De lokale investorene vil møte sterk konkurranse blant annet fra utenlandske investorer som har hentet inn ny kapital eller som har lett tilgang på det, og som søker investeringer i Norden, sier Picard.

Powered by Labrador CMS