Planen legger opp til en dobling av bruttoarealet.

Storprosjekt ved Akerselva

Oslo Areal ønsker å bygge 26.000 kvadratmeter kontor og forretning i Christian Krohgs gate 2.

Publisert

Det fremgår av bestillingen av oppstartsmøte, som SJ Arkitekter har sendt til Plan- og bygningsetaten (PBE) på vegne av Oslo Areal.– Prosjektet skal tilføre en viktig impuls i den nyutrustingen som pågår i denne delen av sentrumskjernen, skape et trygt bymiljø ved å bidra til å løfte nærområdet fra et litt slitent og utrygt «bakgate-preg» til et vitalt bymiljø med aktivt gateliv og åpne fasader, skriver arkitektelskapet til PBE.

Planområdet er på drøyt 2,7 mål, og har i dag en bebyggelse på 4-7 etasjer. Den ønskede bebyggelsen er på 11-13 etasjer og får et bruttoareal på 25.000-26.000 kvadratmeter. Arealet blir dermed doblet, samtidig som arealeffektiviteten blir vesentlig høyere.

– Dette tilfører et stort antall nye arbeidsplasser i en meget sentral del av byen med svært kort avstand til kollektivknutepunktet Oslo S. Prosjektet tar bevisst tak i byens fasader mot elva og bidrar til etablering av regulert gangvei langs Akerselva, skriver arkitektselskapet og fortsetter:

– Akerselva skal i større grad løftes frem og åpnes opp, til glede for både innbyggere og tilreisende. Elvens verdi som rekreasjonsområde vil forsterkes av en ny gangvei langs den vestre elvebredden. Den vil også gi tilgang til kommersiell og andre publikumsrettet virksomhet i Christian Krohgs gate 2.

Planen forutsetter riving av den eksisterende bebyggelsen i Christian Krohgs gate 2. Byantikvaren har imidlertid oversendt melding til gårdeier om oppføring i gul liste, dermed blir dette naturlig nok en stor utfordring for å få realisert planene.

Prosjektet skal gjennomføres med høye miljø- og energikrav (Energiklasse A, Breeam score Excellent).

– Prosjektets miljøfokus forsterkes ved at 90 prosent av all transport skjer med el-sykkel, sykkel eller gange, påpeker SJ Arkitekter.

Powered by Labrador CMS