Estate Forlag er Estate Medias seneste redaksjonelle satsing med Thor Arne Brun som forlagsredaktør. Her er den første boken «Det store spillet».

Skriver bok om eiendomsbransjen

Historien om eiendom i Norge er verdt en bok. Det mener i hvert fall eiendomsredaktør Thor Arne Brun og Estate Media, som kommer ut med «Det store spillet» før jul.

Publisert Sist oppdatert

Eiendom generelt og næringseiendom spesielt er en bransje med store verdier involvert. Noen eiendomsaktører har gjort det bedre enn andre. For andre har ikke alt gått helt etter planen. Felles er at de nå samles mellom to permer i boken «Det store spillet».

Det er Thor Arne Brun som er forfatter av boken. Brun har gjennom de siste drøyt 20 årene vært redaktør i Estate Media og NæringsEiendom. Selskapene ble ved nyttår slått sammen til ett selskap. Utgiver av boken er nystartede Estate Forlag, hvor Brun er forlagsredaktør. Arbeidet med boken har pågått i om lag ett år.

– Det har vært en interessant og krevende jobb, sier Brun.

– Interessant fordi det er et bredt tema og en sammensatt bransje, som særlig de siste årene har endret karakter i vesentlig grad. Krevende fordi det er nybrottsarbeid, da det ikke har vært laget noe tilsvarende tidligere.

– Er det da behov for en slik bok?

–Tilbakemeldingene vi har fått tyder på det. Det har vært stor interesse på veien, og det er allerede forhåndssolgt et bra antall eksemplarer, sier han og understreker at det ennå gjenstår en del arbeid.

Daglig leder Trond Valle i Estate Media gleder seg til utgivelsen av boken.

– Dette har jeg drømt om å gjøre i mange år, og nå kommer den. En slik bok som dette krever mye ressurser, dette hadde verken NæringsEiendom eller Estate Media fått til hver for oss. Derfor blir denne boken selve symbolet på at vi sammen nå er et tøffere selskap med mer resurser. Vi har fått flere henvendelser fra aktører som ønsker at vi sammen med dem skal lage faglitteratur om eiendom. Dette blir nytt og spennende og forretningsområde for Estate Media som ligger nært mye av det vi jobber med i dag. Vi har sammen med Thor Arne Brun etablert Estate Forlag, som vil være utgiver av boken og som er starten på flere faglige utgivelser, sier Valle.

Estate Media er nå i full gang med en storstilt satsing på redaksjonelt innhold. Det er nylig lansert en såkalt Pluss-tjeneste for nyheter på nett og redaksjonen teller nå fem eiendomsjournalister.

Les også: Estate med storsatsing på redaksjonen

– NæringsEiendom ga ut sitt eiendomsmagasin i hele 27 år før virksomheten ble tatt over av Estate Media. De to gamle konkurrentenes historie gjør at vi sitter i en unik posisjon for å gi ut «Det store spillet» og andre bøker om eiendomsbransjen. Nye Estate Media har kunnet satse store ressurser på kvalitet i NæringsEiendom, Estate Magasin og Estate Nyheter. Nå gleder vi oss til å vise frem kvalitetene i nye Estate Forlag, sier Dag-Jørgen Saltnes, redaktør for Estate Magasin og Estate Nyheter, og tidligere redaktør i NæringsEiendom.

«Det store spillet» ser ifølge Brun på sammenhengene mellom aktørene i eiendom og utviklingen i samfunnet og landet for øvrig, og da med hovedvekt på Oslo. Redaktøren forteller om opp- og nedturer i eiendom, og om personer som har satt sitt preg på by og land. Samt om eiendomshistorier som ikke tidligere har vært spesielt kjent. Boken tar for seg de siste 200 årene og vil bli på om lag 300 sider.

– Det er et langt tidsrom, hvor mye får man plass til på disse sidene?

– En del av utfordringen har vært å begrense seg. Boken vil ta for seg de lange linjene i eiendom, men innimellom er det gjort plass til mer dyptgående omtale av enkelte aktører og episoder. Dette blir ikke en eiendoms-ABC. Men etter å ha lest seg gjennom, skal man forhåpentligvis sitte igjen med en oppfatning av som gjelder for et godt liv i eiendom.

Trond Valle forteller at boken lanseres i andre uken i desember, men at det er mulig å forhåndsbestille og få den en uke tidligere.

– Blir alle i eiendomsbransjen nevnt her?

– Noen får mer og andre får mindre oppmerksomhet, det henger ikke nødvendigvis sammen med hvor mye du har fått til eller ikke fått til i eiendom. Men jeg tror ikke det skal være mulig å gå helt under radaren hvis du er blant de som har fått til mye i eiendom. Folk får lese den når den kommer, sier Valle.

Thor Arne Brun forteller om mange som har gjort det bra opp gjennom årene ved å gi gass og ikke se seg bakover.

– Så får leseren avgjøre om det kan trekkes lærdom av disse 200 årene med eiendomshistorie, avslutter Brun.

Powered by Labrador CMS