Snøhetta har tegnet det nye Futurebuilt-prosjektet til Avantor i Nydalen.

Lanserer forbildebygg i Nydalen

Avantor har fått med seg Snøhetta og Skanska på å bygge et nytt miljøbygg i Nydalen.

Publisert Sist oppdatert

Det er på byutviklingsarenaen Oslo Urban Arena at Avantor i dag lanserte et nytt eiendomsprosjekt i Nydalen på parkeringsplassen til Gullhaug Torg. På adressen Gullhaug Torg 2 vil Avantor sette opp et nytt bygg med boliger, kontor og næring på til sammen 10 000 kvadratmeter. Snøhetta er arkitekt, mens Skanska er entreprenør. Prosjektet er blitt valgt ut som ett av Futurebuilt forbildeprosjekt. Avantor omtaler prosjektet som et tverrfaglig prosjekt hvor både utbygger, arkitekt og entreprenør utfordres til å skape nye løsninger.

– Det å bli utfordret til å tenke nytt når det kommer til både arkitektur og tekniske løsninger er ekstra spennende for meg som prosjektleder, men det uttrykker også ansvaret Avantor ønsker å ta når det kommer til fremtidens bygg, sier prosjektleder Geir Thoresen.

Det nye Futurebuilt-prosjektet skal ta i bruk nyskapende miljøteknologi og blir ifølge Avantor det første kombinasjonsbygget i Norge med naturlig klimatisering. Avantor ser også på prosjektet som et viktig element i å skape et levende byrom med aktivitet på gateplan. Plassen mot både Torgbygget og Akerselva vil skape en arena for det.

Tidligere jobbet Avantor med å sette opp et stort tårn på tomten, men det prosjektet var det ikke økonomi til å få gjennomført. Nå vil det bygges 5000 kvadratmeter med bolig, 4500 kvadratmeter kontor og 500 kvadratmeter med næring. Regulering forventes å stå klar i fjerde kvartal i år, og med byggestart sommeren 2018 vil det stå ferdig i 2020.

Det nye bygget skal få en samlet reduksjon av CO2-utslipp fra materialer, transport og energi på 50 prosent sammenlignet med referansebygg. Totalt energiforbruk skal ligge nær nullnivå, og det skal være klimavennlig transport uten parkeringsplasser og bærekraftig arealbruk.

Powered by Labrador CMS