Entra-sjef Arve Regland kan utvikle over en halv million kvadratmeter.

Enorme utviklingsplaner

Entra og Olav Thon Gruppen har utviklingsplaner på mange hundre tusen kvadratmeter i årene fremover.

Publisert

Det var på DNBs Real Estate and Construction-konferanse i går at de to børsnoterte eiendomsselskapene Entra og Olav Thon Eiendomsselskap holdt presentasjoner hvor det ble vist frem stort utviklingspotensial i eiendomsporteføljene.

Verken Entra eller Olav Thon Eiendomsselskap har vært særlig aktive med å kjøpe kontantstrømeiendommer den seneste tiden, blant annet som følge av skarp prising i markedet. Men en annen grunn til at de ikke er ute i markedet og konkurrerer om oppkjøpene, er at de har store utviklingsmuligheter i den eksisterende porteføljen.

I Entras presentasjon på DNB-seminaret viste adm. direktør Arve Regland til at selskapet skal vokse gjennom sin utviklingsportefølje. Entra har pågående prosjekter på til sammen 130 000 kvadratmeter.

• Tullinkvartalet UIO – 21 000 kvadratmeter

• Media City Bergen – 45 000 kvadratmeter (leietakerne flytter inn nå)

• Powerhouse Kjørbo blokk 1 og 2 – 7200 kvadratmeter

• Brattørkaia 16 – 10 500 kvadratmeter

• Powerhouse Brattørkaia – 18 200 kvadratmeter

• Trondheimsporten – 28 600 kvadratmeter

Regland trakk også frem prosjekter som enten er i regulering eller har kommet langt i planleggingen på til sammen 150 000 kvadratmeter, samt prosjekter i en tidlig fase på til sammen 300 000 kvadratmeter.

Konserndirektør for finans i Olav Thon Eiendomsselskap sa at Thon Gruppen hovedsakelig foretar investeringer i eiendommer med utviklingspotensial og nybygg. I 2014 var investeringene nesten 4 milliarder, mens de sank til 2,7 milliarder i 2015. I fjor var de godt over 4 milliarder, og i år er de nede på 900 millioner i første halvår. Thon har ti byggeprosjekter med investeringer på over 50 millioner kroner nå. I tillegg planlegges mellom 10 og 15 nye prosjekter.

Powered by Labrador CMS