Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen, mener selskapet styrker sin posisjon i Stor-Oslo etter avtalen.

AF og BundeBygg går sammen

AF Gruppen og BundeGruppen går sammen med AF Nybygg og BundeBygg.

Publisert Sist oppdatert

De to selskapene ha inngått intensjonsavtale om at AF Gruppen tar over 51 prosent av aksjene i BundeBygg. Overtakelsen skjer ved at AF Nybygg blir en del av BundeBygg. Videre får AF Gruppen opsjon på å øke eierandelen i BundeBygg til 70 prosent om tre år.

– AF Gruppen styrker med dette sin strategiske satsning på et Stor-Oslo marked i vekst. BundeBygg har med sine langsiktige kunderelasjoner og mange samspillentrepriser en god posisjon i markedet. BundeBygg vil med AF Nybygg på laget være et godt supplement til AF Gruppens sterke posisjon i Stor-Oslo, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Etter sammenslåingen vil BundeBygg bestå av 200 medarbeidere og ledes av Geir Flåta, som i dag er sjef i AF Nybygg. BundeBygg hadde i fjor en omsetning på 1,2 milliarder kroner.

– Med AF Gruppen på laget får BundeBygg en sterk aktør i ryggen. Vi får kombinert det beste fra to gode aktører i markedet; ledelse, systemer og struktur fra AF Gruppen og gode kunderelasjoner, samspillskontrakter og prosjekter fra BundeBygg. Vi er overbevist om at dette vil skape gode verdier for kunder, ansatte og eiere, sier Odd-Erik Bunde, konsernsjef i BundeGruppen.

Powered by Labrador CMS