KLP Eiendom har inngått avtale med Fornebuporten Holding AS om salg av eiendommen Fornebu Sentrum II.

Fornebu-tomt solgt for 490 mill.

KLP Eiendom har solgt tomten Fornebu Sentrum II for 490 MNOK.

Publisert Sist oppdatert

KLP Eiendom har inngått avtale med Fornebuporten Holding AS om salg av eiendommen Fornebu Sentrum II, som har et tomteområde på cirka 40.000 kvadratmeter på Koksa på Fornebu. Ifølge KLP Eiendom egner området seg godt for et fremtidig boligprosjekt, i tråd med forventningene til ny kommunedelplan for Fornebu.

– Fornebu Sentrum II ligger an til å bli et stort boligprosjekt som vil ta lang tid å ferdigstille. Siden dette faller utenfor vår kjernevirksomhet, og prisen var akseptabel, har vi valgt å selge tomteområdet, uttaler Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom i en pressemelding.

Etter salget vil KLP Eiendom sitte igjen med et tomteareal på Koksa på cirka 20.000 kvadratmeter. Dette forventes utviklet til næringsformål. Newsec har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Det er BA-HR som var juridisk rådgiver for kjøper Fornebuporten, mens Selmer har vært juridisk rådgiver for KLP Eiendom.

Det vil bli utviklet flere tusen boliger på Fornebu i tiden fremover. Før jul i fjor kjøpte Selvaag Bolig og Mohn-familien den såkalte Koksa-tomten fra Koksa Eiendom for 1,55 milliarder kroner. Planen er å bygge inntil 2000 boliger på den tomten.

 

Powered by Labrador CMS