Kvartalets indre forutsettes åpnet for publikum.

Samarbeider med Thon om storprosjekt

Eierne av gamle Eldorado kino har gått sammen med Olav Thon for å få bygge 21.000 kvadratmeter kontor og handel inne i storkvartalet.

Publisert

I 2012 ble Eldorado kino stengt etter 100 års drift. I dag er det bokhandel i det ærverdige bygget, men ifølge eierne kan ikke denne fortsette i dagens form.

– I dag drives bokhandelen som en åpen arena for byens befolkning, og bidrar positivt til kulturformidling og åpen diskusjon. Dagens konsept er ikke økonomisk bærekraftig, og det er derfor nødvendig å videreutvikle eiendommen for å gi denne et realistisk økonomisk grunnlag, skriver Arcasa Arkitekter til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Som fagkyndig for Eldorado Eiendom AS har arkitektselskapet bestilt oppstartsmøte for et nytt påbyggingsprosjekt på eiendommen, som har adresse Torggata 9B. Det er allerede avholdt et overordnet møte med PBE for å avklare muligheten for å rammesøke det foreslåtte skisseprosjektet.

Eiendommen Torggata 9B ligger inne i storkvartalet avgrenset av Torggata, Kirkeristen, Storgata og Pløens gate. Ifølge arkitektselskapet ligger eiendommen godt tilbaketrukket fra bevaringsverdig periferi-bebyggelse, og prosjektet vil ikke påvirke gatebilde i nevnte gater.

– Utarbeidet skisseforslag muliggjør en ombygging og utvikling av Eldorado-eiendommen. Kvartalets indre forutsettes åpnet for publikum, og det tenkes skapt et nettverk av offentlige rom som forbindes med passasjer. Dette vil øke publikums tilgjengelighet til bygningsmassen, skriver Arcasa til PBE.

Arkitektselskapet viser også til at det har vært dialog med Thon Eiendom, «som er positive til å videreføre overordnede tanker i en eventuell utvikling av egen eiendom».

I illustrasjonsheftet som er vedlagt bestillingen av oppstartsmøtet, er det gjengitt en tabell med foreslått arealfordeling for Torggata 3-9. Denne viser en bebyggelse på syv etasjer pluss underetasje. Det totale arealet er på 21.040 kvadratmeter, hvorav Thons andel er på 13.640 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS