Daniel Kjørberg Siraj i OBOS tror at boligreserven fort blir spist opp etter bystyrevedtaket.

OBOS-sjefen bekymret for Oslo by

- Jeg trodde vi hadde en felles forståelse av at vi skulle øke boligbyggingen i Oslo, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj etter det omstridte bystyrevedtaket.

Publisert

Onsdag i forrige uke vedtok Oslo bystyre at planprosessene på Smestad, Nedre Grefsen, Manglerud/Ryen, Karlsrud, Lindberg og Oppsal skal settes på vent. Det skal gjennomføres en områderegulering og full konsekvensutredning, noe som vil ta lang tid.

Det betyr at flere store boligprosjekter i de nevnte områdene må legges på is.

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS sier til Estate Nyheter at dette ikke er klokt.

– Hvis vi nå skal bremse opp boligbyggingen, kommer boligreserven fort til å bli spist opp, sier Siraj med klar hentydning om hva som da vil skje med boligprisene i hovedstaden.

Les også: – Bystyrevedtak vil gi voldsom boligprisvekst i Oslo

Siraj påpeker også at boligprosjektene i de nevnte områdene må behandles på nytt. Dette kommer på toppen av områderegulering og full konsekvensutredning.

– Dette kommer til å øke saksbehandlingstiden hos Plan- og bygningsetaten, for de har jo ikke uendelig med ressurser, sier han.

– Hva tenker du om at Regjeringen på den ene siden har satt inn tiltak som skal bremse boligprisveksten i Oslo, mens bystyret i den samme byen nå har fattet et vedtak som vil bremse boligbyggingen og dermed kan sette fart på boligprisene igjen?

– Dette er konsekvensen av å slippe til Rødt, som ikke er opptatt av boligbygging i det hele tatt, svarer han kontant.

OBOS er blant aktørene som har gått sammen om å regulere et område på 45 mål mellom Karlsrud T-banestasjon, Lambertseter T-banestasjon, Cecilie Thoresens vei og T-banelinjen. Der vil de bygge mer enn 100.000 kvadratmeter bolig og næring. Kjørberg aner ikke om dette prosjektet er omfattet av bystyrets vedtak. Ikke ønsker han å bruke energi på å finne det ut heller.

– Jeg er ikke bekymret for meg selv. Jeg er bekymret for byen, sier han.

Powered by Labrador CMS