Søndre felt skal forbeholdes Odontologisk fakultet og er anslått til ca. 26.000 kvadratmeter. (Illustrasjon: Lerche Arkitekter)

Storprosjekt i Forskningsparken

Universitet i Oslo ønsker bygge 46.000 kvadratmeter i Forskningsparken.

Publisert

I 2015 kjøpte Universitet i Oslo (UiO) det såkalte Nemko-bygget i Forskningsparken for 305 millioner kroner. UiO uttalte da at det ikke var tatt stilling til om bygget skulle rives, men at de skulle starte planleggingen.

Nå er det klart at UiO ønsker å rive bygget. På vegne av UiO har nemlig Statsbygg bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Gaustadalleen 30.

– Statsbygg har fått i oppdrag fra Kunnskapsdepartementet å igangsette skisseprosjekt for et nytt bygg for klinikkfasilitetene ved Odontologisk fakultet. Det er besluttet at bygget skal plasseres i Gaustadalleen 30. Statsbygg anbefaler at eksisterende bygningsmasse (Nemko) rives og erstattes med nybygg, heter det i bestillingen.

Eksisterende bygningsmasse som foreslås revet, er på ca. 12.000 kvadratmeter BTA. Drøyt halvparten er arealer for Nemko, mens resterende arealer er kontorer m.m. for UIO og Oslo Universitetssykehus / Folkehelseinstituttet.

Planområdet er totalt på 11,8 mål, og UiO ønsker å bygge 46.000 kvadratmeter eksklusive arealer under bakken. Søndre felt skal forbeholdes Odontologisk fakultet og er anslått til ca. 26.000 kvadratmeter. Nordre felt, som forutsettes utbygget senere, er på ca. 20.000 kvadratmeter.

Prosjektleder Kristin Juul i Statsbygg sier til Estate Nyheter at også restarealet skal benyttes til utbygging for UiO.

I bestillingen av oppstartsmøtet understrekes det at dette er en mulighetsstudie, ikke et endelig svar på hvordan prosjektet skal bli. Dette skal avklares nærmere i en kommende prosjektkonkurranse.

Eiendommen ligger mellom Gaustadalleen i øst og et regulert frialeal/turdrag i vest.

Den ubebygde del av tomten består av asfalterte flater med p-plasser i sør og noe parkmessig opparbeidet plenarealer.

– Området har særdeles god kollektivdekning, og det legges i utgangspunktet ikke opp til parkering for ansatte/besøkende utover nødvendig HC-parkering, service og sykkelparkering i henhold til norm for Oslo indre by, skriver Statsbygg.

Powered by Labrador CMS