Lars R. Kristiansen og Harald Mohn i Lerka Eiendom er strålende fornøyd med salget av Vestveien 22 (Tinghuset) i Ski.

Lerka jubler høyt i Ski etter eiendomssalg

Lerka Eiendom har solgt Tinghuset i Ski til et eiendomsfond.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2015 at Lerka Eiendom kjøpte Tinghuset i Ski av Bjørn Dæhlie. Siden er det blitt jobbet med utviklingspotensialet på tomten, samtidig som leiekontrakten er blitt forlenget. Nå casher Lerka Eiendom inn når de selger til et eiendomsfond som forvaltes av UNION Eiendomskapital. Salgssummen er ikke kjent, men eiendommen har leieinntekter på rundt 7,5 millioner kroner og et betydelig utviklingspotensial. Det kan utvikles et nybygg på ca. 5000 kvadratmeter på tomten.

– Dette har vært en fin reise for oss. Vi gjør av og til porteføljetilpasninger i den grad vi er i stand til å forløse latent potensial i våre prosjekter. I dette prosjektet har verdiskapingen foregått langs to dimensjoner; Vi har fått innregulert et kontorbygg på ca. 5000 m2 på tomten og forlenget leiekontrakten hos eksisterende med ytterligere 10 år til 18,5 år gjenværende leietid, sier daglig leder Lars R. Kristiansen i Lerka Eiendom.

– Når vi fikk innregulert et kontorprosjekt på vår tomt, etablerte vi et solid fundament for at vår leietaker Domstolsadministrasjonen, får spillerom til å vokse i Ski og således bli værende langsiktig. Denne type eiendomsutvikling er krevende, men inspirerende når både kommunen og leietakeren er konstruktiv og kompetent.

Det er SPG Coprorate Finance som har vært selgers rådgiver.

Powered by Labrador CMS