Amazon og andre netthandlere skaper fart i logistikkmarkedet. (Foto: Shutterstock)

Netthandel driver leieprisene i logistikk

I både USA og Europa stiger leieprisene for lager- og logistikkeiendommer. Netthandel er blant driverne.

Publisert

Det kommer frem i Jones Lang LaSalles rapport Market Perspective for tredje kvartal i 2017. Analytikerne i den internasjonale eiendomsrådgiveren skriver at i USA falt ledigheten nasjonalt innenfor logistikksegmentet til 5,2 prosent. Husleiene i de amerikanske logistikkbyggene steg i snitt med 6,5 prosent annualisert, og det ventes at husleien vil fortsette oppover gjennom resten av 2017.

Det er særlig virksomheter innenfor e-handel og logistikkdistribusjon som signerer leieavtaler for nye bygg som driver markedet fremover. Jones Lang LaSalle mener dette viser en voksende sektor som trenger nye funksjonelle logistikklokaler.

Også i Europa ser det bra ut for eierne av logistikklokaler. Sterk vekst innenfor netthandel, automatisering av distribusjonsprosesser og behov for nye logistikknettverk i byene indikerer ifølge Jones Lang LaSalle at oppgangen i etterspørsel etter logistikklokaler vil fortsette gjennom 2017, med en et signeringsnivå som blir enda høyere enn rekordåret 2016.

«Etter hvert som lagerbehovene fortsetter å vokse raskere enn nybyggingen, og med majoriteten av det nye tilbudet spesialtilpasset kunder, vil den europeiske ledigheten innenfor logistikk falle videre i 2017 til rundt 5 prosent ved slutten av året. Samtidig vil høye nivåer på etterspørselen i og rundt de store byene sende det tilgjengelige tilbudet enda lenger nedover. Som en følge av dette ser vi press på husleiene oppover med forventninger om rekordhøye husleier i flesteparten av de europeiske markedene i 2017», skriver Jones Lang LaSalle i rapporten.

Powered by Labrador CMS