Administrerende direktør Morten Chr. Jakhelln i Hundholmen Byutvikling mener Ramsalt skal bli et pulserende møtested i Bodø.

Storprosjekt for 550 mill.

Hundholmen Byutvikling og Bodø Boligbyggelag skal satse inntil 550 millioner kroner på et eiendomsprosjekt i Bodø.

Publisert Sist oppdatert

Utviklingsprosjektet har fått navnet Ramsalt og består av 106 leiligheter i Sjøgata i Bodø, næringsvirksomhet, gjestehavn, utendørs badeanlegg, stupetårn og badstue.

– Det kan være vanskelig å forestille seg, men om to år kommer dette til å bli et helt nytt bykvartal i Bodø. Ikke bare skal vi bygge og skape Ramsalt, men sammen med kommunen skal vi også gjenføde Sjøgata – innfartsåren og porten inn til byen vår, sier direktør for eiendomsutvikling i Hundholmen Byutvikling, Anders Mehus Coucheron.

– Vi har en unik mulighet til å være med på å bygge en smart og miljøvennlig by i en av landets raskest voksende regioner. Og det er viktig at vi som aktører er med på å utvikle i tråd med planene for byen. Sjøgata skal bli Bogstadveien i Bodø, og Ramsalt er en sentral aktør i den sammenhengen, sier administrerende direktør Morten Chr. Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

Målet er å bygge en plass som aktiviserer bysentrum og skape en plass for å oppleve havnelivet med ribbåter, kajakk, svømming og muligheter for klatring. Sjøbadet skal bruke returvarme fra boligene til Ramsalt.

– Sjøbad er populært. Også dette handler om å gjøre Ramsalt attraktivt. Tenk deg svømming utendørs under nordlyset eller under midnattssola. Det vil bli en opplevelse for de som velger seg leilighet i boligdelen, for turister og ikke minst for byens befolkning, sier Jakhelln

Hundholmen Byutvikling overtar næringsdelen i Ramsalt og har kjøpt ut BBL.

– Vi jobber aktivt med å skape en urban og annerledes destinasjon i Bodø, sier Coucheron.

Blant virksomhetene som skal inn i næringsdelen er bakeri, vinbar, akevittbar og restaurantkonsepter. De samlede investeringene kan komme opp i 550 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS