Victoriapassasjen har ca. 14 millioner kroner i leieinntekter i 2018. Foto: Google Street View.

Selger Victoriapassasjen

Cushman & Wakefield er i markedet for å selge Victoriapassasjen ved Utenriksdepartementet i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen, som har et areal på 4500 kvadratmeter, har anslåtte leieinntekter på 14 millioner kroner i 2018. Det er Utenriksdepartementet som er største leietaker, med en andel på over 50 prosent av leieinntektene i bygget. Det er også flere statlige eller statsstøttede leietakere i Victoriapassasjen. Til sammen står UD og andre statlige eller statsstøttede virksomheter for rundt 70 prosent av leieinntektene. Vektet gjenværende leietid er på 5,3 år.

Victoriapassasjen består av Arbins gate 2 og Kronprinsens gate 3. Selger er det private selskapet Sabinum.

– Eiendommen har vært i familiens eie siden begynnelsen av 1990-tallet og bærer preg av å være godt ivaretatt.  Bygningsmassen er i dag et moderne kontorbygg med fleksible arealløsninger i en spennende kombinasjon med godt bevarte detaljer fra byggeår. Et sterkt kontormarked med leiepriser i vekst bidrar til god interesse for sentralt beliggende kontoreiendom i Oslo, både nasjonalt og internasjonalt, sier Petter W. Christensen.

Han er rådgiver i Cushman Wakefield Capital Markets og står for salget sammen med sin kollega Christopher Paus.

– Vi lanserte eiendommen med en teaser på forsommeren og er nå i markedsføringsfasen med utsendelse av IM. Responsen har vært bra så langt, og spesielt fornøyd er vi med at det er så mange utlendinger som er på banen. Det er morsomt å se at det globale C&W-nettverket gir avkastning, sier Christopher Paus.

Powered by Labrador CMS