Boligprosjekter som Lervig Brygge i Stavanger har bidratt til god utvikling i Arcasa Arkitekter. (Ill.: Arcasa Arkitekter)

Vokste godt på hett boligmarked

For arkitektselskapet Arcasa Arkitekter ble fjoråret særdeles hyggelig. De er et av arkitektfirmaene som økte omsetningen mest i 2016.

Publisert Sist oppdatert

– Fjoråret ble et rekordår for oss, noe vi selvfølgelig er veldig fornøyd med, sier daglig leder av Arcasa Arkitekter, Per Erik Martinussen.

– Betyr ikke så mye

Selskapet hadde i fjor en omsetning på 100 millioner kroner, noe som er en vekst på 31,6 prosent fra 2015, da de hadde en omsetning på 76 millioner kroner. Veksten plasserer dem på syvende plass blant landets største arkitektselskaper. Tar vi kun med de rene arkitektfirmaene, ikke de store konsulentselskapene, så havner de på en pen fjerdeplass.

– Det som ligger til grunn for om det går godt eller dårlig er selvfølgelig aktiviteten i markedet. Vi hadde i fjor god aktivitet både på bolig og næring, som er de to områdene vi har spesialisert oss på. Det gode boligmarkedet har nok vært med på å gi oss et betydelig løft, sier Martinussen, som påpeker at det ikke er viktig for dem hvor de plasserer seg på listen eller hvor mye penger de tjener.

Per Erik Martinussen, Arcasa Arkitekter.

– Det som driver oss er å levere gode prosjekter for våre kunder og samarbeidspartnere, men vi er selvfølgelig opptatt av å ha en god drift og har fokus på dette, sier Martinussen.

Datterselskaper bidrar godt

Han forteller at for 2017 så ser det bra ut. Omsetningsmessig ligger de omtrent på samme nivået som i 2016.

– Bolig har stått for to tredeler av vår aktivitet, men vi tror kanskje at næring tar seg noe opp til høsten. Det er flere prosjekter som har vært i en planleggingsfase som vi nå tror skal inn i en gjennomføringsfase, sier Martinussen.

Samlet teller selskapet 70 medarbeidere, inkludert både faste og frilansere, noe som gjør dem til et av de største arkitektmiljøene i landet.

– Vi har også to datterselskaper innen interiør og 3d som supplerer vår virksomhet. De har også gjort det bra og er en del av årsaken til den gode utviklingen, sier Martinussen.

Selskap: Oms. 2016/res. (Oms. 2015/res)Arcasa Arkitekter AS 100/23 (76/16)

Blår AS (70 prosent): 7,9/2,6 (5,9/1,7)

Design & Interiør AS (70 prosent) 4,7/0,9 (4,5/1)

Samlet: 112,6/26,5 (86,4/18,7)

Powered by Labrador CMS