Adm. direktør Leif Øie i Link Arkitektur kan glede seg over rekordhøy ordrereserve.

Dette arkitektfirmaet har tredoblet ordrereservene

Landets største rene arkitektfirma, Link Arkitektur, fortsatte i fjor veksten, men sjefen i selskapet er likevel ikke fornøyd med utviklingen. I år ser det imidlertid mye bedre ut.

Publisert Sist oppdatert

– 2016 var et svakt år for vår del. Omsetningen gikk opp, men fordi vi økte antallet ansatte gikk omsetningen per ansatt ned, noe også resultatet gjorde, sier administrerende direktør i Link Arkitektur, Leif Øie.

Hitrate på 40 prosent

Link Arkitektur er landets største rene arkitektfirma. Selskapet hadde i fjor en omsetning på hele 236 millioner kroner. Resultatet ble imidlertid ikke på mer enn 6,3 millioner kroner før skatt, noe som er en halvering fra 2015.

– Dette er et resultat av lav ordreinngang, noe vi strevde og jobbet med gjennom hele 2016, sier Øie.

For å snu dette iverksette de i løpet av 2016 i gang flere tiltak. Et av dem er at de ble mer selektive i forhold til hvilke jobber de gir tilbud på.

– Vi går i større etter de prosjektene hvor vi tror at vi har noen fortrinn, altså de vi tror at vi kan vinne. Vi jobber også mer med de enkelte tilbudene og jobber med å gjøre dem bedre, slik at kundene finner dem attraktive. Det har medført at vi nå har en hitrate på 40 prosent, noe som vi mener er ganske bra, sier Øie.

Ordrereserve på 290 millioner

Fra å ha en kritisk lav ordrereserve er dette nå snudd til at selskapets reserver er rekordhøye.

– Vi merket allerede i tredje og fjerde kvartal i fjor at ting var i ferd med å snu. Det er mange ting som ligger bak en slik snuoperasjon, men realiteten er i alle fall at vi har klart å tre- til firedoble ordrereserven vår. I teorien kan vi slutte å selge nå og så jobbe et helt år før vi må fylle på med nye oppdrag. I praksis er det selvfølgelig ikke slik, men vi har nå en ordrereserve på 290 millioner kroner, noe jeg ikke kjenner til at vi har hatt tidligere, sier Øie.

Dette betyr også at de ligger an til en god vekst i inneværende år. For 2017 forventer selskapet en netto omsetning i Norge på cirka 245 millioner kroner og for Link-konsernet samlet tror vi på 470 millioner (NOK). Det er en vekst i Norge fra 236 millioner og i konsernet fra 453 millioner kroner.

– Resultatmessig så ligger vi bedre an enn på samme tid i fjor, men vi har ikke avsluttet halvårsregnskapet ennå, så vi kan ikke gå ut med tall nå. I første kvartal 2017, som vi har rapportert på tidligere, har vi en resultatmargin på 10,6 prosent for LINK arkitektur i Norge, sier Øie.

Mange nye hoder

Det er ikke bare ordrereserven og omsetningen som vokser, Link vokser også i antall hoder. Bare i Norge har de så langt i år vokst med 27 nye hoder.

– Tar vi med hele konsernet, så er veksten på 64 nye personer, sier Øie.

Samlet teller selskapet nå rundt 450 ansatte i Norge, Sverige og Danmark.

Powered by Labrador CMS