Adm. direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig lover gode resultater fremover og at risikoen er lav.

Rekordutbytte fra Selvaag Bolig

Selvaag Bolig kliner til med et utbytte på 112,5 millioner kroner etter første halvår.

Publisert Sist oppdatert

Den børsnoterte boligutvikleren betalte 65 øre i utbytte per aksje etter første halvår i fjor. Nå nesten dobles utbyttet til 1,20 kroner aksjen, tilsvarende rundt 112,5 millioner kroner, etter et knallsterkt resultat. Selvaag Bolig oppnådde et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 307,1 millioner kroner i første halvår, noe som er 110,8 millioner bedre enn i samme periode i fjor.

– Resultatet gjør at styret har besluttet å betale ut et utbytte som er det høyeste i selskapets historie. Dette har bakgrunn i både gode resultater og fremtidsutsikter, sier administrerende direktør Baard Schumann.

Selskapet har 1586 boliger i produksjon med en samlet salgsverdi på over 7 milliarder kroner. 78 prosent av disse boligene er solgt.

– Verdien på boligene vi har under bygging er rekordhøy. Dette er boliger som skal overleveres i løpet av de tre neste årene. Det betyr at vi kommer til å levere gode resultater fremover og at risikoen er lav, sier Schumann.

I første halvår solgte Selvaag Bolig 425 boliger verdt 1,994 milliarder kroner.

– Vi har tro på et stabilt og godt marked fremover. Oslo-markedet er roligere enn i tidligere perioder, men vi har salg og god fremdrift i alle prosjektene våre. Markedet er også kraftig forbedret i Stavanger-området der vi nå selger godt og har en sterk posisjon, sier Schumann.

Stavanger-markedet har vært skadeskutt lenge, men i år har tendensen snudd. Selvaag Bolig viser i sin kvartalspresentasjon til at gjennomsnittlig salgspris i Stavanger (bruktmarkedet) var 41 251 kroner per kvadratmeter i juli. Det er en økning fra 38 346 kroner per kvadratmeter i juli i fjor. Selvaag Bolig melder om godt salg i sitt prosjekt på Lervig Brygge vest. Salgsstart var 10. mai, og den 14. august hadde selskapet solgt 28 av 61 enheter. Leilighetene er med fra ett til tre soverom på mellom 50 og 120 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS