Konsernsjef i Veidekke, Arne Giske, forteller at de fremover vil være mer avventende til nye tomtekjøp

Har aldri hatt høyere ordrereserve

Ordrereserven på 29,1 milliarder kroner i Veidekke er den høyeste i selskapets historie.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke omsatte for 8,3 milliarder kroner i andre kvartal, noe som er en økning på 3 prosent sammenlignet med andre kvartal 2016. Resultatet før skatt på 421 millioner kroner er en nedgang fra 450 millioner kroner i andre kvartal året før. Ordreinngangen i kvartalet var 8,4 milliarder kroner, og selskapet hadde ved utgangen av kvartalet en rekordhøy ordrereserve på 29,1 milliarder kroner.

– Veidekke har lagt bak seg et kvartal med høy omsetning, sterk ordreinngang og høy boligproduksjon. Resultatet i konsernet var solid, og eiendomsvirksomheten hadde et godt resultat, mens deler av entreprenørvirksomheten var preget av lav lønnsomhet, sier konsernsjef Arne Giske.

Entreprenørvirksomheten i Veidekke omsatte for 6,5 milliarder kroner, med et resultat før skatt på 193 millioner. Resultatet er ned fra 228 millioner kroner i samme kvartal året før. Veidekke hadde omsetnings- og resultatvekst i den svenske og danske virksomheten. I Norge var omsetning og resultat fallende.

– Det er solide resultater i store deler av entreprenørvirksomheten. Resultatet svekkes likevel i Norge av lav byggeaktivitet på Sør- og Vestlandet som følge av konjunkturnedgangen, og av svak lønnsomhet i anleggsvirksomheten. Vi har iverksatt tiltak for å bedre lønnsomheten og håndtere markeds- og kapasitetssituasjonen, sier konsernsjef Arne Giske.

I eiendomsdivisjonen omsatte Veidekke for 1,2 milliarder kroner, en økning fra 863 millioner kroner i andre kvartal i fjor. Resultat før skatt var 159 millioner kroner i kvartalet, mot 161 millioner året før. Veidekke solgte 422 boliger i andre kvartal, inklusive felleseide prosjekter.

– Boligproduksjonen økte kraftig dette kvartalet. Veidekkes boligprosjekter har solgt godt og vi har igangsatt flere prosjekter, primært i Sverige. Etter en lengre periode med sterk prisvekst og tiltak fra myndighetene for å bremse denne, samt økt tilbud av nye boliger, ser vi nå en normalisering av markedet med utflating i prisene. Vi har fremdeles god etterspørsel og høy salgsgrad i våre prosjekter, sier Giske.

Industrivirksomheten omsatte for 1,2 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 85 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS