Reitan-familiens eiendomsselskap EC Dahls Eiendom kjøper eiendom «innenfor Nidelva». Nå tar de over Westermannsveita 4. (Foto: Google Street View)

Kjøper i Trondheim

EC Dahls Eiendom har kjøpt naboeiendommen til Britannia i Trondheim fra Telenors pensjonskasse.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kjøper Westermannsveita 4 for å ha eiendommen som en utviklingsmulighet for Britannia Hotel, sier administrerende direktør Svein Erik Nordbotten i EC Dahls Eiendom til Adresseavisen.

Eiendommen ligger inntil dagens Britannia-bygninger, og har et samlet areal på 5500 kvadratmeter inkludert garasje i kjelleretasjen. Telenor er den største leietakeren i bygget som ble oppført i 1984. Ifølge Nordbotten er det inngått en leiekontrakt uten tidsbegrensning, men det kan ta flere år før eiendommen blir en del av Britannia.

«Ved årsslutt 2016 forvaltet Telenor Pensjonskasse 13,9 milliarder kroner. Disse pensjonsmidlene består av investeringer i flere ulike typer aktiva, blant annet eiendom. Alle investeringene i Pensjonskassen har – naturlig nok – som målsetting å oppnå best mulig avkastning. For å nå denne målsetningen vil det normalt gjennomføres enkelte endringer i innholdet i investeringsporteføljen, og salg av eiendom – som tilfellet er med Westermannsveita 4 i Trondheim – vil være en del av slike vurderinger», skriver kommunikasjonssjef Atle Lessum i Telenor i en e-post til Adresseavisen.

Powered by Labrador CMS