For å komme seg helskinnet gjennom de krevende tidene, valgte Clarion Hotel Air i fjor å holde hotellet stengt i juli.

Har økt belegget med 69 prosent

2015 og 2016 var blodrøde, men nå peker pilene i riktig retning for ett av Stordalens tapssluk i Stavanger.

Publisert

– For Clarion Hotel Air var fjoråret første hele driftsår. Markedet var ganske tøft, men vi opplever i år en enorm fart sammenlignet med i fjor, sier direktør for hotellet, Laila Bore Neverdahl, som også er direktør for Clarion Hotel Energy.

170 millioner i minus

Neverdahl er dermed direktør for to av de nyeste hotellene i Stavanger. Hun er også direktør for de to Stavanger-hotellene som kan vise til størst underskudd i Choice-kjeden. Samlet hadde de to hotellene i fjor et underskudd på 60 millioner kroner. Tar vi med 2015 er samlet underskudd oppe i 170 millioner kroner, bare for de to hotellene.

– Det er alltid tøft å etablere nye hoteller, og en stor del av underskuddet er knyttet til kostnader i forbindelse med åpningen av hotellene. Når etableringen kommer samtidig som kapasiteten øker med 25 prosent, samtidig som det generelle belegget i byen faller med 25 prosent, så blir det selvfølgelig ekstra krevende, sier Neverdahl.

Hun legger til at det er Choice-kjeden som har stått for de fleste nye rommene i byen så det å klage på økt kapasitet kanskje blir litt feil.

– I forhold til 2017 kommer vi ikke helt i pluss, men vi kommer til å forbedre resultatet på begge hotellene kraftig og nå våre resultatkrav. I et langsiktig perspektiv har vi tro på at dette skal bli veldig bra, sier Neverdahl.

Kraftig vekst

Hun vil ikke ut med belegget på de to hotellene hun leder, men forteller at for Clarion Hotel Air sin del, så vokser belegget kraftig.

– Så langt i år har vi en økning i belegget med 69 prosent. Det er fra lave nivåer, men utviklingen er veldig positiv. Likevel er vi ikke kommet på et belegg som vi er helt fornøyd med, men utviklingen er svært positiv, sier Neverdahl.

For Clarion Hotel Energy er utviklingen mer på linje med fjoråret.

– Vi har så langt i år hatt en nedgang i belegget på fire prosent sammenlignet med i fjor. Vi har økt prisene noe, så vi leverer bra, selv om vi ser en liten nedgang. For høsten ser det imidlertid bra ut, spesielt for september sin del, sier Neverdahl.

For tidlig å oppbemanne

For å komme seg helskinnet gjennom de krevende tidene valgte Clarion Hotel Air i fjor å holde hotellet stengt i juli. De gikk også til det skritt å nedbemanne hotellet noe.

– Vi var klar over situasjonen da vi bemannet hotellet, så vi bemannet nok i forhold til våre forventninger til belegg. Vi måtte derfor ikke gjøre de store nedbemanningene, men vi gjorde noen nedjusteringer, sier Neverdahl.

Selv om ting nå ser lysere ut vil ikke direktørene sette flere folk i arbeid, i alle fall ikke foreløpig.

– Vi må være forsiktige. Det svinger foreløpig litt for mye til at vi kan oppbemanne. Vi har imidlertid noen deltidsansatte som har fått noen flere timer og det er jo alltid hyggelig, sier Neverdahl.

Hun forteller at de til tross for noen krevende år ser lyst på fremtiden.

– Vi har tatt markedsandeler og blant annet vunnet flere store konferanser. Vi er derfor positive i forhold til utviklingen, sier Neverdahl.

Powered by Labrador CMS