Tomten grenser mot Munkerudveien i sør. (Foto: Google Maps)

Borettslag ser muligheter i utvikling

Munkerudsletta borettslag på Nordstrand i Oslo vurderer boligutvikling på en 5,7 mål stor tomt det kjøpte av OBOS for ca. 10 år siden.

Publisert

– Dette er bare høyttenking fra styrets side, og så må vi ta det innad i borettslaget. Det er veldig mye som må falle på plass før eventuelt generalforsamlingen skal avgjøre dette, sier styreleder Gunnar Aanonsen i Munkerudsletta borettslag.

På vegne av borettslaget har Arkitektkontoret Gasa bestilt et oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE). Av bestillingen fremgår det at styret ønsker flere vurderinger, deriblant mulighet for etablering av takterrasser, mulighet for påbygg og flere forslag til tilbygg.

Mens de nevnte tiltakene er noe mange borettslag sysler med, er det høyst uvanlig at et borettslag ser kommersielle muligheter på egen tomt.

Munkerudsletta borettslag kjøpte for ca. 10 år siden en tomt på 5,7 mål av OBOS. Det er denne tomten styret nå vil ha en vurdering av. Forslaget som er sendt inn til PBE, viser ca. 24 leiligheter fra 95-125 kvadratmeter med til sammen 2.580 kvadratmeter.

– Det er jo et ønske om fortetting i byen, og da er det interessant å se hva som er mulig å få til i denne skråningen, sier Aanonsen.

Terrenget er sterkt skrånende fra eksisterende bebyggelse i nord til Munkerudveien i sør. Terrengfallet er på ca. 12 meter ned til den ubebygde eiendommen Munkerudveien 82.

Munkerudsletta borettslag består av 125 rekkehus oppført i 1975 på Nordstrand med OBOS som byggherre. Arkitektselskapet viser til at rekkehusene ligger i et typisk boligområde på Nordstrand bestående av småhus og med nyere boliger i sør.

– Det foregår store endringer med høy fortetting rundt felles kollektivknutepunkt i Sæter-krysset, påpeker Gasa Arkitekter.

Powered by Labrador CMS