NPROs styreformann har fått 12 søknader til stillingen som adm. direktør.

Dette ser han etter i den nye NPRO-sjefen

En av landets mest krevende eiendomsjobber skal besettes. Dette er styret på jakt etter i den nye lederen.

Publisert

Jakten etter ny leder av Norwegian Property er godt i gang og styret i selskapet har engasjert et eksternt selskap til å hjelpe dem i denne prosessen. Før sommeren hadde de en ”long list” med aktuelle kandidater på plass. Disse er nå redusert til rundt tolv personer som de vil ta en nærmere kikk på.

– Jeg føler meg trygg på at den rette kandidaten er blant disse tolv, sier styreleder i Norwegian Property, Martin Mæland.

Ingen dans på roser

Norwegian Property er et av landets største eiendomsselskaper med en verdi på rundt 14,3 milliarder kroner. Samlet eiendomsportefølje er på 430.000 kvadratmeter. Selskapet er børsnotert og stillingen som administrerende direktør er trolig en av de mest krevende eiendomsjobbene i landet.

– Som for alle børsnoterte selskaper, så er dette selvfølgelig en krevende jobb. Det er ingen dans på roser, men samtidig så er det jo det som gjør det morsomt. Skulle man bare jobbet med å kreve inn husleie, så ville det fort bli kjedelig, sier Mæland.

Ser etter ulike kvaliteter

Den rette kandidaten må i følge Mæland både ha erfaring med kjøp og salg av eiendommer, samt ha vært involvert i både drift og utvikling.

– Samtidig er det viktig av vedkommende passer sammen med eksisterende stab og styre, samt eierprofilen til selskapet, sier Mæland.

Den største eieren er John Fredriksen, som nå eier i underkant av 60 prosent av selskapet. Døtrene, Cecilie og Kathrine Fredriksen, sitter begge i styret for selskapet.

– Vi ser etter forskjellige egenskaper og det er mange som kan oppfylle disse kravene, sier Mæland, som legger til at det hadde vært morsomt om de fant en kvinne med de rette kvalifikasjonene.

– I kandidatlisten er det nok en overvekt av menn, men det er også flere kvinner, sier Mæland.

Måtte google

Han kan selvfølgelig ikke si noe om hvem det er som har søkt, men forteller at noen av kandidatenes var ukjent for ham.

– Jeg måtte google noen av dem, mens andre hadde jeg ikke tenkt på i en slik sammenheng. Hvem det til slutt blir som blir tilbudt jobben er det styret som skal bestemme. Jeg regner med at vi har noen på plass i løpet av høsten, sier Mæland.

Powered by Labrador CMS