Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Naboeiendommen til Sandefjord Lufthavn er til salgs.

Selger eiendom på Sandefjord Lufthavn

Skylift Eiendom AS ønsker 75 millioner for Hangarveien 13.

Silje Rønne

torsdag 10. august 2017 4:00 (Oppdatert 9. august 2017 23:23)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Eiendommen ligger på selve flyplassen med direkte tilgang fra Hangaren. Du tar inn Hangarveien til venstre før man kommer ned til adkomsthallen, eiendommen ligger med fasade mot flystripen. Det er egen togstasjon på Torp samt gode bussforbindelser, sier Bjørn Even Sørhaug, næringsmegler i EiendomsMegler 1 Næringsmegling. Han har ansvaret for å selge eiendommen.

Bygningen er på cirka 4.808 kvadratmeter BTA, og tomten er på 5.323 kvadratmeter.

– Vi opplever jevn interesse, det er litt færre enn vanlig, ettersom prisen er høy i lokalmarkedet. Noen reagerer også på at det er festetomt, men det er normalt på alle flyplasser. Jeg har vært i kontakt med Sandefjord Lufthavn og de har bekreftet at de ikke har noen planer om å utvide flyplassen der bygningen ligger, sier Sørhaug, og legger til at festetomten også er priset inn i forhold til yieldbetraktningen.

– Dette er en langsiktig investering, med en unik beliggenhet. Det er ikke så mange som får bygge så tette på en flyplass, fortsetter han.

Eiendommen eies 100 prosent av Skylift Eiendom AS, og leieinntektene i 2017 er kroner 6.690 000,- eks. MVA. Det er tegnet en Bare-house avtale med European Helicopter Center AS, som skal leie frem til 31.12.2024.

Investorene trekker sørover

– Vi går en spennende høst i vente, mange ønsker å plassere pengene i næringseiendom – det kalles en trygg handel. Vi ser at yielden er oppnådd i Oslo, og forlenger seg mot Drammen. Den er langt nede på fem og under fire i Oslo, og mange begynner å se seg etter andre næringsområder, sier næringsmegleren.

Sørhaug merker pågang fra lokale Drammeninvestorer, som føler seg presset ut av Osloinvestorer.

– Denne smitteeffekten gjenspeiler seg i Vestfoldbyene, særlig på Holmestrand som er nærliggende for de, samtidig som toget gjør reiseveien til Oslo kort. Tønsberg og Sandefjord er også kjent og virker fengende for en del investorer, avslutter han.

Siste nyheter Estate Norge

Kjøper to eiendommer

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Norion henter fra DNB Næringsmegling

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Colliers styrker laget

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Dagens trippel fra Npro – tjente over 600 mill. i tredje kvartal

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Eks-byutviklingsbyråd lanserer kjempeprosjekt på hjemmebane

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Billigbutikker løfter leieprisene på Karl Johan (+)

Pluss / fredag 20. oktober 2017

Siste nytt fra Naringseiendom.no

God aktivitet på Bryn-Helsfyr

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Over 500 nye boliger, to nye skoler, ny kultur- og idrettspark, nye servicetilbud og en rekke spennende kontorbygg er under oppføring. Og det tegnes store, nye leieavtaler.

Sveriges første utekontor

Nyheter / torsdag 19. oktober 2017

Castellum har testet et helt nytt konsept i Växjö; Et utendørskontor spesielt designet for både konsentrasjonsarbeid og møter i fri natur.

Justering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdet

Nyheter / onsdag 18. oktober 2017

Ved inngåelse av leieavtale i næringsforhold ønsker gjerne leietaker opsjon på forlengelse av leieforholdet ved utløpet av leieperioden. Stadig vekk oppstår det uenighet mellom utleier og leietaker om partenes rettigheter ved en eventuell forlengelse. Ved å innarbeide gjennomtenkte forlengelsesklausuler ved inngåelse av leieavtalen kan forutberegneligheten økes og ressurskrevende tvister i etterkant forhindres.

Tre nye coworking-tilbud

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Bryn-Helsfyr får snart tre nye cowworking space.

Morgendagens medarbeidere

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

– Hva ønsker de?

Millenials

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Slik kommuniserer du med den nye generasjonen.