Et landemerke på Løkka

Agra, Canica og Macama har fått godkjent byggingen av 155 leiligheter i Millskvartalet.

Publisert

Bystyret vedtok rett før sommerferien å omregulere Sofienberggata 19–23 fra kontor, industri, lager (Mills fabrikker) til bolig, barnehage, forretning og annen offentlig eller privat tjenesteyting (helse), kontor og bevertning. I detaljreguleringen heter det at: «Hensikten med planen er å fortette kvartalet med boliger i tråd med overordnede føringer. Eksisterende kontorbygg mot Sofienbergparken påbygges med 2 etasjer. Det anslås cirka 155 boenheter, 4 avdelinges barnehage, publikumsrettet virksomhet på gateplan med mer. Bygningene blir i 5–8 etasjer.»

I Sofienberggaten 21–23 utvikler Scandiniavian Development cirka 150 leiligheter, Constructive Development er hyret inn for idéutvikling og prosjektgjennomføring. Formelt er det Agra, Canica og Macama som står for utviklingen.

– Planen er å gå i gang med salgsstart i løpet av 3. kvartal, i månedsskifte august/september. Det blir 50 leiligheter i første trinn, sier Thomas Eriksen, i DNB Eiendom. Han er ansvarlig megler i prosjektet.

– Her finner du tøffe Løkkaleiligheter fra 2-,3-til 4-roms, toppleiligheter og noen som går over to plan. Det blir mye spennende arkitektur og Mills-kvartalet vil bli et lite landemerke på Løkka, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS