Geir Saastad synes næringseiendommene begynner å bli friskt priset.

Selger seg ned og setter på bremsene

Tidligere Akershus Eiendoms-topp, Geir Saastad, selger flere eiendommer og setter seg på gjerdet. Han synes prisene på næringseiendom har blitt i høyeste laget.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er litt mer skeptisk til å gå inn i eiendomsmarkedet nå, jeg synes det er ganske høyt priset, sier Geir Saastad til DN.

Han er gründer og tidligere styreleder i næringseiendomsmegleren Akershus Eiendom, der han eide halvparten av aksjene. Han er fremdeles med i styret, men eier nå en mindre aksjepost etter at han trakk seg fra den daglige driften for omtrent ti år siden. De siste ti årene har han investert i blant annet eiendom gjennom sitt private investeringsselskap Rondeslottet Invest. 
– Jeg synes at næringseiendom er ganske høyt priset nå, så jeg synes det har vært greit å gå ut av de prosjektene som er blitt solgt, sier Saastad til DN.

I løpet av 2015 og 2016 har han i følge DN tjent til sammen 45 millioner kroner. Pengene kommer hovedsakelig fra eiendommer som nå er realisert gjennom selskapene Saastad er deleier av.

– Den ene eiendommen var salg av Gullhaug Torg 4A, der Justisdepartementet har vært leietager. Den andre eiendomssalget i fjor, var to bygg på Smestaddammen. De er jo blitt solgt fordi vi har fått en veldig god pris for dem, sier Saastad til avisen.

Han forteller at han også er i ferd med å selge eiendommer i år, men at han setter seg på gjerdet for nye investeringer.

– Jeg har hatt en veldig stor andel av min portefølje i eiendom. Nå synes jeg det er riktig å balansere formuen, selv om det er klart at mesteparten fremdeles ligger i eiendom – det er eiendom jeg kan best, sier Saastad.

Han mener at man burde være forsiktig med å gjøre nye investeringer nå og sier at det er usikkert hvor lenge eiendommer vil holde seg dyre.

– Så lenge rentene er lave, vil sikkert prisene holde seg i næringseiendomsmarkedet, og nok også i boligmarkedet. Det kan holde seg i lang tid fremover. Det er ikke sånn at jeg er veldig pessimistisk, men mener det har vært greit å ta gevinst når det har vært så høye priser, forteller Saastad til DN.

Powered by Labrador CMS