Tungasletta er et område med mye plasskrevende handel.

Kjøper for 361 mill.

Et Clarkson Platou-syndikat kjøper en kombinert handels- og kontoreiendom i Trondheim for en brutto eiendomsverdi på 361,5 millioner kroner.

Publisert

Clarkson Platou Real Estate har hentet inn kapital til selskapet Tunga Eiendomsinvest, som kjøper handelseiendommen Tungasletta 10 i Trondheim. Ifølge et informasjonsmemorandum er brutto eiendomsverdi 361,5 millioner kroner, mens prosjektprisen er 359 millioner kroner. Egenkapitalen som skytes inn i selskapet er 142 millioner kroner.

Eiendommen ble bygd i 2013 og ligger i ett av Trondheims fremste områder for plasskrevende handel, nær IKEA, Kverneland Bil, Felleskjøpet og Møller Bil.

Skeidar er største leietaker i Tungasletta 10, med 54 prosent av arealet, mens Bravida leier 25 prosent av bygget. Bilforretningen Autosport er også leietaker. Eiendommen har brutto leieinntekter på 21,65 millioner kroner, og et samlet areal på 17 400 kvadratmeter pluss 320 parkeringsplasser (hvorav 175 er innendørs). Eiendommen har en gjennomsnittlig husleie på 1209 kroner per kvadratmeter.

Transaksjonen gjøres ved at Tunga Eiendomsinvest overtar 100 prosent av aksjene i syndikatet Trondheim Handels- og Kontoreiendom AS, som har eid eiendommen. Lerka Eiendom har kjøpt seg opp til å bli hovedeier i Trondheim Handels- og Kontoreiendom, og vil sammen med Elementum AS (som også er eier i selskapet) tegne seg for til sammen 20 prosent i det nye prosjektet. Lerka Eiendom og Elementum skal stå for asset management av eiendommen.

Powered by Labrador CMS