Statsbygg må også vurdere om HiOA skal bli i Hemfosas lokaler på Kjeller.

Seks kjemper om HiOA

Seks aktører er prekvalifisert til å komme med tilbud for ny campus for Høgskolen i Oslo og Akershus på Lillestrøm. Nåværende gårdeier Hemfosa skal også komme med tilbud om ny leiekontrakt.

Publisert

Det var før jul i fjor at det ble kjent at Statsbygg er ute med et eiendomssøk for Høgskolen i Oslo og Akershus. Søket indikerte at Høgskolen er på vei bort fra Kunnskapsveien 55 på Kjeller til Lillestrøm sentrum. Det vil i så fall ramme Hemfosa hardt, som eier eiendommen på 27 000 kvadratmeter. Det blir ingen lett oppgave å fylle opp enbrukerbygget når leiekontrakten med HiOA går ut i 2023.

Det var til sammen 15 tilbydere som viste interesse for å bygge en ny campus for HiOA i Lillestrøm. Seks aktører ble vurdert som så interessante at de ble prekvalifisert for den nye campusen. Nå utarbeides kravspesifikasjonen og et konkurransegrunnlag som sendes til utviklerne. Det legges opp til at styret skal kunne ta en beslutning i andre kvartal 2018.

Men selv om styret skal vurdere seks tilbud om ny campus i Lillestrøm, er ikke Hemfosa helt ute av kampen. Før sommeren ble det klart at HiOA fortsatt må vurdere Kjeller som lokasjon, samt andre steder. Ifølge Khrono mener det eksterne styremedlemmet Torger Ødegård i HiOA at skolen bør ta en fot i bakken og vurdere om det er riktig å flytte fra Kjeller.

— Jeg er opptatt av å få fram at dette er en stor beslutning og at vi må ta innover oss de økonomiske konsekvensene og også vurdere høgskolens beliggenheter, sier han til Khrono.

På et styremøte i HiOA før sommeren etterlyste han analyser av flere alternativer og et såkalt null-alternativ som innebærer å fornye leiekontrakten på Kjeller utover 2023.

Statsbygg, som er HiOAs rådgiver i flytteprosessen, gjør det klart at de er nødt til å vurdere de eksisterende lokalene på Kjeller som ett av alternativene.

– Det er en del av utredningen vi gjør å også vurdere null-alternativet, det vil si å fortsatt bli på Kjeller etter 2023. Vi vil derfor be om et tilbud fra Hemfosa på fortsatt leieavtale, med nødvendige tilpasninger og oppgraderinger, sier avdelingsdirektør Marit Sofie Roheim i Statsbygg til Khrono.

Powered by Labrador CMS