SYV NYE BYGG: Lørenvangen Utvikling AS ønsker å oppføre syv nye bygg i Peter Møllers vei 8–14.(Ill.: Victor Fretyan)

Ønsker å bygge 440 boliger

Lørenvangen Utvikling AS foreslår å omregulere Peter Møllers vei 8–14 fra industri til bolig, barnehage og næring.

Publisert

De ønsker å rive eksisterende bebyggelse og oppføre syv nye bygg, med høyder fra syv til ni etasjer på to nivåer. Den 17 mål store tomten ligger på Løren i Oslo, i et forhenværende industriområde. Deler av eksisterende bebyggelse har tidligere huset Jordan børste- og malefabrikk.

I planforslaget legges det opp til større byggehøyder og økt utnyttelse. Forslaget sikrer samtidig barnehage, nytt gatetun, park, torg og utvidelse av Peter Møllers vei med fortau. TAG Arkitekter er vinner av parallelloppdraget.Plan- og bygningsetaten (PBE) er positive til formålene og det byplanmessige hovedgrepet, men mener at byggehøydene og utnyttelsen blir for høy. Derimot anbefaler PBE et alternativ 2 med lavere høyder og utnyttelse.

I vedtak om planforslag skriver PBE at utnyttelsen er for høy i forhold til Kommuneplan 2015, og at høydene må reduseres merkbart for å sikre en bedre tilpasning til byområdet rundt, og for å oppnå mer åpenhet og solfylte gårdsrom.

Les også: Bygger 3.000 m2 på Hasle

– Dette vil gi mindre slagskygger på nabobebyggelsen. PBE mener at barnehagens uteareal får for lite solbelysning, særlig midt på dagen tidlig vår og sen høst. Viktige hjørnelokaler på gateplan må reguleres til formål som gir publikumsrettet aktivitet, og førsteetasjer må sikres tilpasning til gatenivå.

PBE mener at gjeldende leilighetsnorm er godt tilpasset eksisterende boligsammensetning på Løren, og kan ikke anbefale foreslåtte leilighetsfordeling som åpner opp for flere små leiligheter, skriver de videre.På bakgrunn av dette mener PBE at alternativet ikke er i tråd med overordnede planer.

PBEs hensikten med et alternativ 2 er å vise et prosjekt med lavere høyder, mer solfylt uteareal for barnehagen og leilighetsfordeling i samsvar med gjeldende leilighetsfordelingsnorm.

Les også: Kommunen kjøpte tomt for 265 mill. på Løren

– Alternativ 2 vil skyggelegge nabobebyggelsen i mindre grad. Dette gjelder både egen bebyggelse småhusbebyggelsen i nord og bygg under oppføring. Det er også lagt inn noen ytterligere krav om publikumsrettet aktivitet i gatehjørner, og førsteetasjers tilpasning til gatenivå. Alternativ 2 gir også mindre omfattende balkonganlegg, skriver PBE i planforslaget.

De mener at dette alternativet har en høyde på bebyggelsen som går bedre inn i bysammenhengen enn alternativet til Lørenvangen Utvikling AS.

Høringsfristen er 14. august 2017.

 

Powered by Labrador CMS