SOLGT: Oppdal turisthotell.

Wenaas-hotell solgt

Tidligere hotelldirektør fra Røkke- og Buchardt-eide Skifer hotel er blant de nye eierne.

Publisert

I februar i år ble det kjent at Lars Wenaas ville selge Oppdal turisthotell på Oppdal. Hotellet, som ble bygget i 1924, har vært en utfordrende oppgave for Wenaas, ikke minst på grunn av konkurransen fra Skifer Hotel, som eies av Kjell Inge Røkke og Arthur Buchardt.

Skifer Hotel ble åpnet i 2010, og ble raskt en kraftig konkurrent til øvrige hoteller på Oppdal. I 2013 valgte Wenaas å stenge Turisthotellet, etter dette har det sporadisk vært brukt som asylmottak og «eventhotell».

De nye eierne heter Steinar og Siri Mette Furnes, Erik Sæther og Rune Skreen, og skal bruke november og desember til renovering av hotellrom, kjøkken, restaurant og møterom. Hotellet skal etter planen gjenåpne med ordinær hotelldrift fra januar 2018 og vil baseres på helårsdrift.

Les også: Wenaas kjøper hotell i Hamburg

– Vi har god tro på at det er plass for nok et helårsdrevet hotell i Oppdal og viser til den positive veksten i Oppdal de senere år. Økning i ferie og fritidsturisme både nasjonalt og internasjonalt, samt stigende arrangementstrafikk gir gode grunner til optimisme for utvikling her i Oppdal, sier Erik Sæther.

Prisen for eiendommen holdes hemmelig, men prisantydningen skal ha vært rundt 30 millioner kroner.

Sæther har i fem år vært direktør ved Skifer hotel. Nå har han sagt opp jobben på Skifer hotel, og satser altså alt på Oppdal turisthotell.

Powered by Labrador CMS