OMROKERER: Ivar Tollefsen.

Kjøper og selger

Ivar Tollefsen slanker balansen i Sverige og øker i Danmark.

Publisert

Den norske eiendomsinvestoren Ivar Tollefsen, som nylig offentliggjorde at han samler all skandinavisk eiendomsvirksomhet i svenske Heimstaden, har både kjøpt og solgt eiendommer i sommer.

Mer nybyggGjennom sitt danske datterselskap Heimstaden Danmark A/S har Heimstaden inngått avtale om å kjøpe en prosjekteiendom i Københavns-området, nærmere bestemt i Gladsaxe kommune. På eiendommen skal det bygges totalt 50 leiligheter og 34 rekkehus, samt 56 parkeringsplasser. Byggingen er i gang og forventet ferdigstillelse er august 2018.

Det totale arealet er oppgitt til 9000 kvadratmeter og transaksjonsverdien er 270 millioner danske kroner.

Les også: Tollefsen med nytt storkjøp

Les også: Tollefsen kjøper i Kragerø

Kvitter seg med 192 leiligheterI Sverige, nærmere bestemt i Hyltebruk i Småland, har Heimstaden Bostad solgt ti bygg. Eiendommene inneholder totalt 192 leiligheter, og det totale arealet på bygningsmassen er oppgitt til 16.000 kvadratmeter.

Heimstaden har eid disse eiendommene i over ti år, og den nye eieren heter Bra Bostad, som fra før har 140 leiligheter i Hylte kommune.

Transaksjonsverdien er oppgitt til 115 millioner svenske kroner, som er på linje med ekstern verdivurdering og bokført verdi.

Powered by Labrador CMS