Lerka Eiendom og Bunde Eiendom ferdigstiller konverteringsprosjektet de har solgt til Lille Oslo Eiendom.

Betalte 285 mill. i Kvadraturen

Lille Oslo Eiendom har kjøpt Kongens gate 9, hvor det blir 71 utleieleiligheter pluss to næringsseksjoner på gateplan.

Publisert

Bakgrunnen for kjøpet er at Lille Oslo Eiendom har kontor hos Tiger Eiendomskompetanse i Rosenkrantz gate. Én dag Lars Robert Kristiansen fra Lerka Eiendom var innom Tiger, spurte daglig leder Hilde Vik Matre i Lille Oslo Eiendom om han skulle kjøpe mer næringseiendom. Da han fortalte at det dreide seg om et boligprosjekt i Kvadraturen, fattet hun interesse.

– Jeg sa til ham at han fikk gjennomføre kjøpet, så kunne Lille Oslo Eiendom kjøpe av ham etterpå. To uker senere ringte han meg og spurte og jeg mente alvor. Og det gjorde jeg selvsagt, sier Hilde Vik Matre.

De ble etter hvert enige om at Lille Oslo Eiendom skulle kjøpe Kongens gate 9 til en eiendomsverdi på 285 millioner kroner.

Lille Oslo Eiendom eier en rekke leiligheter, blant annet på Løren. Dette inkluderer et bygg med 36 boenheter som selskapet har kjøpt av Stor-Oslo Eiendom.

– Vi tok et bet på Løren, og det viste seg å være veldig lurt. Det er blitt fantastisk fint der. Nå har vi et tilsvarende bet i Kvadraturen. Vi tror dette på sikt kommer til å bli et veldig attraktiv boområde, sier hun.

Matre viser til den politiske beslutningen om at det skal bli flere boliger i Kvadraturen, samtidig som Kvadraturforeningen Oslo jobber aktivt for området.

– Kvadraturen blir et viktig bindeledd mellom Bjørvika og sentrum med Karl Johans gate. Vi er overbevist om at Kvadraturen ikke kommer til å forbli en sliten bydel, sier hun.

Lille Oslo Eiendom kjøpte Kongens gate 9 av Lerka Eiendom og Bunde Eiendom, som hadde 50 prosent eierandel hver.

– Det har vært en fornøyelse å samarbeide med dem om et såpass krevende prosjekt, sier Vik Matre.

De to selskapene ferdigstiller nå konverteringsprosjektet med Bunde Entreprenør, og leverer det med nøkkelen i døren til Lille Oslo Eiendom.

Powered by Labrador CMS