Arve Regland i Entra leverer solide tall.

Doblet nesten overskuddet

Godt hjulpet av en solid verdiøkning på eiendommene oppnådde Entra et resultat før skatt på 1,4 milliarder kroner i andre kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Resultatet økte med 83 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2016, da overskudd før skatt var på 790 millioner kroner.

Entras rapport for andre kvartal viser at økte eiendomsverdier har bidratt kraftig til resultatet. Mens det børsnoterte selskapets portefølje hadde en verdiøkning på 567 millioner kroner i andre kvartal 2016, steg verdiene i årets andre kvartal med hele 1,1 milliarder.

Av verdiendringene i andre kvartal kan ca. 510 millioner kroner knyttes til ytterligere yield-kompresjon i Oslo-porteføljen. I tillegg bidrar økt markedsleie i Oslo til en verdiendring på ca. 360 millioner.

Sammenlignet med andre kvartal i fjor har også Entras leieinntekter økt med 11,7 prosent til 517 millioner.

Ifølge selskapets rapport er økningen i leieinntekter i andre kvartal hovedsakelig drevet av oppkjøpet av Skøyen-porteføljen med virkning fra tredje kvartal i fjor, samt ferdigstillelsen av prosjektene i Strømsveien 96 og Cort Adelers gate 30 i Oslo. Samtidig har Entra i 2016 og 2017 solgt ikke-kjerne-eiendommer.

Ledighetsraten er redusert fra 4,6 til 2,3 prosent.

Entra har også økt nettoinntekter fra eiendomsforvaltning fra 258 til 328 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS