Bygården ble solgt 2 millioner kroner under prisantydning.

Bonum unngikk tap

Bygården Bygdøy allé 14 ble solgt for 64 millioner kroner. Dermed slipper Bonum å gå rettens vei.

Publisert Sist oppdatert

Som Estate Nyheter skrev i mai, la boligutvikleren Bonum ut Bygdøy allé 14 for dekningssalg. Bakgrunnen var at selskapet i fjor fikk et tilbud om å selge bygården for 66 millioner kroner, noe de takket ja til.

Kjøperen gjorde imidlertid ikke opp for seg, derfor la Bonum bygården ut i markedet.

Gjennom et dekningssalg fikk Bonum muligheten til å få tilbake hele eller deler av den opprinnelige salgssummen. Hvis summen ble vesentlig lavere enn 66 millioner kroner, kunne selskapet gått rettens vei for å dekket inn resten av beløpet.

Det slipper imidlertid Bonum nå. Bygården ble solgt for 64 millioner kroner, som riktignok er 2 millioner mindre enn hva selskapet opprinnelig solgte gården for. Dette beløpet var imidlertid dekket inn allerede gjennom innbetalte håndpenger.

– Det løste seg greit, ut over det har vi ingen kommentar, sier akkvisisjonssjef Anders Bakken Eriksen i Bonum til Estate Nyheter.

Ifølge Anders Langtind, megler MNEF hos PrivatMegleren Ullevål, var det god interesse for eiendommen. Blant de 30-40 reelle interessentene var det flere kjente utviklere. Det første budet var på 58 millioner kroner.

I fjor hadde selskapet Bygdøy allé 14 AS leieinntekter på drøyt 1,8 millioner kroner. Legger vi til grunn eierkostnader på 10 prosent, tilsvarer salgssummen en yield på 2,6 prosent. Disse leieinntektene ble imidlertid generert med utgangspunkt i kontorutleie. Bygården står nå tom og er klar for konvertering til boliger.

Kjøperen av Bygdøy allé 14 er Christiania Eiendom AS.

Powered by Labrador CMS