F.v. Knut Erik Manstad, OBOS; Hans Jørgen Lundby, BetonmastHæhre Eiendom; Tron Sanderud, Utstillingsplassen Eiendom; Ståle Kværndal, Betonmast Innlandet.

Vil bygge 250 boliger

BetonmastHæhre Eiendom, OBOS og Utstillingsplassen Eiendom vil bygge 250 boliger på Hamar.

De tre partnerne har store planer på Hamar. BetonmastHæhre har kjøpt Vangsvegen 33 og vil utvikle eiendommen sammen med OBOS og Utstillingsplassen Eiendom, som gjennom Vangsvegen Prosjekt eier en andel av Vangsveien 73. I fellesskap skal de tre selskapene nå utvikle de to eiendommene som likeverdige eiere til bolig og næring.

– Vår strategi er å søke samarbeidspartnere som er gode på boligutvikling i kombinasjon med lokal tilknytning. Hamar er et spennende marked og vi ser virkelig fram til å utvikle disse to eiendommene sammen med OBOS og Utstillingsplassen Eiendom AS, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i BetonmastHæhre AS.

De to eiendommene består av to kvartaler (Kvartal 54 og Eidsiva-tomten) på til sammen 7,2 dekar. Utbyggingspotensialet er på 230 til 280 boliger. Planlagt boareal er 18 000 til 20 000 kvadratmeter BRA.

– For OBOS er Innlandet og Hamar et viktig område. OBOS ønsker å bidra til ytterligere vekst og utvikling av Hamar sentrum, og ønsker å tilby gode og varierte boliger for våre medlemmer, tilrettelagt for å ta aktivt del i bylivet. Vi har fokus på å være en byutvikler, og det er derfor naturlig for oss å satse på å utvikle sentrale, attraktive tomter i Hamar, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

Utstillingsplassen Eiendom er en av de store eierne av næringseiendommer på Hamar. Selskapet har også gjennomført flere store boligprosjekter på Hamar.

– For Utstillingsplassen Eiendom AS er hensynet til Hamar viktig. Vi ser det som svært uheldig for byen å ha et helt kvartal stående som en grushaug midt i sentrum. I tillegg er dette to kvartaler nær hverandre som vi ser at det er naturlig å se i sammenheng. UPL er aktive både i næring og bolig i Hamar, og vi har arbeidet spesielt mye med sentrumsnære boliger. For eksempel var utviklingen på Nestlé-tomten og Bryggeriet en sentral del av tildelingen av bymiljøprisen for noen år siden, sier Tron Sanderud, administrerende direktør i Utstillingsplassen Eiendom AS.

Powered by Labrador CMS