Det skal bygges 900 boliger på Frysja.

Bygger Frysjaparken

Veidekke skal bygge første trinn av Frysjaparken i Oslo. Kontrakten er på 413 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det første byggetrinnet til Frysjaparken er på 169 leiligheter. I tillegg til kontrakten på 413 millioner kroner er det inngått en intensjonsavtale om utvikling og gjennomføring av neste trinn, som er på 220 leiligheter. Prosjektet eies av blant annet OBOS Nye Hjem AS og Stor-Oslo Eiendom. Stor-Oslo Eiendom har stått for prosjektledelse og utvikling av det nye boligprosjektet.

– Vi er stolte og glade for den tilliten Frysjaparken, ved Stor-Oslo Eiendom, har vist oss. Frysjaparken er et stort prosjekt med gode muligheter for effektivisering og industrialisering av byggeprosessen. Prosjekter passer inn både i vår kompetanse som boligbygger og med tanke på å utvikle vårt kontinuerlige forbedringsarbeid. Vi er fornøyde med å ha signert denne avtalen og gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier prosjektleder Morten Barreth.

Totalt vil Frysjaparken bli på over 900 leiligheter og noe næringsvirksomhet. Ifølge Veidekke er det første gang Stor-Oslo Eiendom gir en slik entrepriseavtale med Veidekke Entreprenør.

Les også: Klart for 900 boliger på Frysja

— Veidekke har levert det klart mest fordelaktige tilbudet rent kommersielt sett. I tillegg har de vist stor evne til å se behovene hos byggherresiden og tilpasse seg disse. Vi håper og tror at gjennomføringen av oppdraget skjer i en like positiv samarbeidsånd som selve kontraktsforhandlingene, sier utviklingssjef Arne Brovold i Stor-Oslo Eiendom.

Frysjaparken skal transformeres fra at industri- og lagerområde til et urbant byområde. Den planlagte veksten i boliger i området har også fått Oslo kommune til å kjøpe en eiendom for å kunne bygge en skole.

Powered by Labrador CMS